La Vanguardia - Què Fem

La gran festa italiana

LA CAMBRA ITALIANA DE BARCELONA LLANÇA LA INICIATIVA ITALIA CON GUSTO ,UN RECORREGUT PER LA CUINA REGIONAL DEL PAÍS VEÍ EN QUATRE RESTAURANT­S DE LA CIUTAT

- ANNA TORRENTS

Les cuines de Sardenya, la Toscana, Vèneto i Sicília tenen una personalit­at pròpia i molt ben marcada. Ho saben molt bé quatre grans restaurant­s de la ciutat, Can Sardi, Raffaelli, Baccaro i Galú, que enguany participen en una iniciativa perfecta per descobrir, fins a finals de mes, una cuina regional elaborada amb ingredient­s tan autèntics com deliciosos. Qualitat, tradició i territori al plat.

ITÀLIA DE NORD A SUD

La proposta, organitzad­a per la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona, forma part del projecte True Italian Taste i inclou un menú de degustació a preu tancat o bé la possibilit­at de tastar els plats per separat, durant un temps limitat.

La primera parada ens porta al restaurant Can Sardi, de la Barcelonet­a, on Niccolo Poli ens acosta a Sardenya amb dues pastes ben saboroses: els culurgione­s, una pasta farcida de patata i menta, i la fregola, una pasta esfèrica amb cloïsses i botàriga.

Al Baccaro, Marco Lecis i Maurizio de Vei cuinaran un espectacul­ar risotto al nero di seppia i un bacallà a la vicentina, un plat de peix sec molt popular entre les famílies italianes, que es passen la recepta de generació en generació. Una carta d’amor al Vèneto que posa en relleu la influència de la cuina dels pescadors en la gastronomi­a de la regió.

La família toscana Raffaelli, amb els xefs Michele Puggioni i Antonio Caruso al capdavant, s’uneixen a la iniciativa amb un cacciucco, un plat de tradició marinera típic de Livorno que combina diversos peixos, crustacis i mol·luscs, cuits en salsa de tomàquet i servits sobre pa torrat. El menú es completa amb uns tordelli lucchesi, una pasta farcida amb carn i herbes aromàtique­s com la farigola, típica de la ciutat de Lucca, que se serveix amb una salsa de guisat de la Toscana.

Finalment, Niko Sciomione, del restaurant Galú, proposa gaudir de l’autèntic caràcter sicilià amb un guisat tradiciona­l, la caponata, acompanyat de tonyina fresca. Ho complement­a amb una pasta amb sardines tallades a trossos que està considerad­a una de les més antigues de Sicília.

Tots aquests menús es complement­en amb una selecció de vins regionals -Vermentino Tyrsos, Mandraross­a Urra di Mare, Passito di Pantelleri­a-, amb la idea d’oferir una experiènci­a plenament italiana.

ITALIA CON GUSTO

FINS AL 26/9. RESTAURANT­S: CAN SARDI (PEPE RUBIANES, 25), BACCARO (JERUSALEM, 6), GALÚ (ROSSELLÓ, 290) I RAFFAELLI (LUIS ANTÚNEZ, 11). MENÚS DISPONIBLE­S PER DINAR I SOPAR, SEGONS HORARIS DE CADA RESTAURANT. PREU MITJÀ: 35-55€. ES RECOMANA RESERVAR.

PRE

24

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? El propietari d’Heredad de Urueña, José Luis Rodríguez, no té dubtes que Moisès és “un dels millors vins d’Espanya i, per descomptat, de Toro”. Aquest poderós negre pretén ser “un tribut als viticultor­s que, com Moisés Gamazo, són un exemple d’esforç i compromís amb el terrer i han forjat la reputació i el caràcter de la Denominaci­ó d’Origen Toro”. Fruit de ceps de la varietat tinta de Toro (ull de llebre) dev elles vinyes centenàrie­s de Morale amb viticultur­a tradiciona­l. Es va criar durant divuit mesos en botes noves de roure francès. D’aquesta anyada es van elaborar 8.500 ampolles. És complex, amb molta fruita madura concentrad­a en un llit de vainilles, cocos i torrats. És xocolatós i també mostra matisos de cafè. Els 15º d’alcohol estan força ben dissimulat­s. Destaca per una bona acidesa, per la rodonesa i per les notes especiades i balsàmique­s. Cos i frescor en harmonia en un vi de guarda amb prou balanç però amb la f m
El propietari d’Heredad de Urueña, José Luis Rodríguez, no té dubtes que Moisès és “un dels millors vins d’Espanya i, per descomptat, de Toro”. Aquest poderós negre pretén ser “un tribut als viticultor­s que, com Moisés Gamazo, són un exemple d’esforç i compromís amb el terrer i han forjat la reputació i el caràcter de la Denominaci­ó d’Origen Toro”. Fruit de ceps de la varietat tinta de Toro (ull de llebre) dev elles vinyes centenàrie­s de Morale amb viticultur­a tradiciona­l. Es va criar durant divuit mesos en botes noves de roure francès. D’aquesta anyada es van elaborar 8.500 ampolles. És complex, amb molta fruita madura concentrad­a en un llit de vainilles, cocos i torrats. És xocolatós i també mostra matisos de cafè. Els 15º d’alcohol estan força ben dissimulat­s. Destaca per una bona acidesa, per la rodonesa i per les notes especiades i balsàmique­s. Cos i frescor en harmonia en un vi de guarda amb prou balanç però amb la f m
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain