La Vanguardia - Què Fem

Un nou assassí en sèrie a Netflix

DIMECRES VINENT S’ESTRENA LA NOVA SÈRIE DEL CREADOR DE L’APLAUDIDA FORBRYDELS­EN

- TONI DE LA TORRE

Un tàndem de detectius, sempre necessaris per posar en marxa una bona sèrie criminal escandinav­a, entren a l’escena del crim. Una dona ha estat assassinad­a i el cadàver crida l’atenció per un detall sinistre: li han amputat la mà i l’assassí hi ha posat al costat un nino fet de castanyes.

Amb aquest punt de partida, la sèrie

El caso Hartung no seria gaire diferent d’altres sèries similars del mateix gènere, però el que la fa diferent és l’autor que hi ha al darrere, el danès Soren Sveistrup, creador de Forbrydels­en (The Killing), la sèrie que, de fet, va iniciar l’actual febre per les sèries criminals nòrdiques a la televisió. La seva nova sèrie s’estrena aquest dimecres a Netflix, i està basada en una novel·la escrita per ell mateix i que acumula bones crítiques.

DIFERENTS CASOS CREUATS

Després de trobar el primer cadàver, n’apareix un altre, també amb amputació i nino fet de castanyes, un descobrime­nt que no només fa que els investigad­ors tinguin clar que estan davant d’un assassí en sèrie, sinó que connecta el cas amb la desaparici­ó, uns anys enrere, de la ministra d’assumptes socials. El personatge està interpreta­t per l’actiu Iben Dorner, que els aficionats a les sèries daneses reconeixer­an pels seus papers a Borgen i Rita, i connecta el cas sinistre amb el món de la política, que acabarà tenint un paper molt important. L’actriu Danica Curcic ,de Bron/Broen i Nobel ,i David Dencik ,de La ruta dels diners i Chernobyl, interprete­n als dos detectius, que, com és habitual en el gènere, tenen estils i personalit­ats

c diferents. Mentre que ella és jove i té poca experiènci­a, ell és veterà i ve d’haver estat expulsat de l’Europol. La sèrie confia en els girs i la tensió del compte enrere, ja que l’assassí en sèrie té un pla previst en què continuarà cometent crims, per enganxar els espectador­s i que El caso Hartung sigui veritablem­ent memorable.

 ?? ?? La detectiu Thulin (Danica Curcic), a la recerca d’un assassí en sèrie.
La detectiu Thulin (Danica Curcic), a la recerca d’un assassí en sèrie.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain