La Vanguardia - Què Fem

Fugint d’una parella agressiva

NETFLIX ESTRENA LA ASISTENTA, UNA SÈRIE SOBRE LA HISTÒRIA D’UNA JOVE MALTRACTAD­A

- TONI DE LA TORRE u

“Com és que no vas a la policia?”, li diuen a la protagonis­ta d’aquesta sèrie en cert moment. “I què els dic?”, respon ella, “que no m’ha pegat?”. I és que no, no l’ha pas pegat, però això no vol dir que no l’estigui maltractan­t. Tampoc no vol dir que no hagi estat a punt de fer-ho. “Abans de mossegar, primer borden”, diu un altre personatge. La sèrie es titula La asistenta, s’estrena avui a Netflix i presenta la història d’una noia jove, blanca, que s’escapa de casa amb la seva filla fugint d’una parella maltractad­ora. La història està basada en el llibre autobiogrà­fic que va escriure Stephanie Land, que va ser un èxit de vendes als Estats Units, i explica com el personatge troba una manera de començar a refer la seva vida treballant de dona de fer feines, netejant tota mena de pisos i locals.

alase

cion

ET PODRIA PASSAR A TU

El projecte té certs paral·lelismes amb un èxit recent de Netflix, la minisèrie Unorthodox, on també hi havia una noia jove que escapava d’una relació que era una presó i també estava basada en unes memòries. El context, però, és diferent. Aquí la protagonis­ta no viu en un entorn excepciona­l. És una jove normal i corrent que encaixa en el perfil de la veïna del costat, per recalcar el missatge que, encara que sigui una situació extrema, li podria passar a qualsevol. L’actriu Margaret Qualley (The Leftovers) interpreta la protagonis­ta, que buscarà el suport d’altres dones. Algunes les coneixerà en xarxes d’ajuda contra la violència masclista i d’altres treballant de dona de fer feines. Elles empararan un personatge desprotegi­t pel sistema i per l’entorn proper. Ni tan sols l’ajuda la seva mare, interpreta­da per Andie MacDowell (mare de Qualley a la vida real), que no hi és per ajudar-la. Movent-se entre el drama punyent i un to de telefilm de diumenge tarda, les intencions de La asistenta són evidents: visibilitz­ar un problema transversa­l implicant l’audiència en la història.

LA HISTÒRIA ESTÀ BASADA EN EL LLIBRE AUTOBIOGRÀ­FIC QUE VA ESCRIURE STEPHANIE LAND, QUE VA SER UN ÈXIT DE VENDES ALS ESTATS UNITS

 ?? ?? L’Alex (Margaret Qualley) prioritza la seguretat de la seva filla.
L’Alex (Margaret Qualley) prioritza la seguretat de la seva filla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain