La Vanguardia - Què Fem

La millor època per sortir a explorar l’entorn

US PROPOSEM DIVERSES ACTIVITATS I PLANS PER GAUDIR DE LES QUATRE COMARQUES CATALANES A LA TARDOR

-

La tardor ens tempta amb productes ben energètics, escapades que prenen forma de llargues rutes a peu o en bicicleta i descoberte­s culturals en indrets que tenim ben a prop de casa. Aquesta estació és una de les millors de l’any per sortir de la nostra zona de confort i reconnecta­r amb la natura de l’interior de les nostres comarques, o bé per recórrer un litoral allunyat dels turistes. Les destinacio­ns són ara més serenes i tranquil·les, i ens conviden a viure dies molt més intensos, en què cal aprofitar totes les hores de sol. Per tot això, us proposem que us apunteu a diversos plans d’oci per les quatre comarques catalanes, amb la intenció que descobriu indrets nous i que us aventureu a passejar per llocs en els quals no havíeu pensat mai.

Opcions per a tots els gustos

A la comarca de Barcelona, ja tot comença a tenir color de tardor, una època especialme­nt indicada per apuntar-nos a activitats familiars i en grup, fer turisme de proximitat i sortir d’una Barcelona que sovint sembla centralitz­ar-ho tot. També és un bon moment per tornar als restaurant­s que ens fan sentir com a casa i, precisamen­t per això, n’hem selecciona­t uns quants on allargar la sobretaula és tot un plaer.

A la comarca de Girona, encaren la tardor amb festivals musicals i de cinema que ens alegren mitjançant pel·lícules i melodies de gran qualitat. Per la seva banda, les diverses propostes de banys del bosc ens conviden a reconnecta­r amb la natura i viure una experiènci­a difícil d’oblidar, mentre que una visita a la ciutat de Girona ens permet descobrir totes les novetats de la ciutat.

A Lleida, ens esperen amb rutes enoturísti­ques que també ens connecten amb l’entorn, però que, en aquest cas, ho fan a través d’olors i sabors lligats a una història ancestral del territori. També amb fires tan llamineres com la del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que se celebra aquest mateix cap de setmana. El Pirineu de Lleida, per la seva banda, està farcit de rutes senderiste­s i de trekking que fins i tot inclouen festivals propis, com ara el Vall de Boí Trek Festival. Una altra Vall que cal tenir en compte, la d’Aran, encara la tardor amb moltes novetats. Finalment, a Tarragona estrenen l’arribada de la nova estació amb propostes ben culturals, com ara la de descobrir les passes de Joan Miró a Mont-roig, o bé passejar pels camins de ronda als voltants de Salou, una localitat que també amaga joies moderniste­s, com el Xalet Bonet, de Domènec Sugranyes i Gras. A la façana principal d’aquest edifici emblemàtic, es llegeix una frase que molt bé podríem aplicar als pròxims mesos: “Aprofita el temps que passa i no torna”. I, ja que som a Tarragona, què millor que acabar la jornada en hotels tan emblemàtic­s com Le Méridien Ra Beach Hotel & Spa, amb una història digna de novel·la i amb unes aigües que prometen alleujar qualsevol mal. Perquè la tardor, precisamen­t, té alguna cosa de cura i de moment per aturar-se, agafar forces i pensar en tot allò que farem en el futur.

SELECCIONE­M PLANS

D’OCI I CULTURA AMB LA INTENCIÓ QUE DESCOBRIU INDRETS NOUS I QUE US AVENTUREU A PASSEJAR-HI

 ?? ??
 ?? ?? A dalt, la Vall d’Aran. A l’esquerra, la ciutat de Girona.
A dalt, la Vall d’Aran. A l’esquerra, la ciutat de Girona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain