La Vanguardia - Què Fem

Un viatge vinícola per despertar els sentits

LA RUTA DEL VI DE LLEIDA OFEREIX EXPERIÈNCI­ES EN CELLERS I ALTRES ESTABLIMEN­TS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE

-

Si sou amants del turisme enològic sostenible i us voleu endinsar en la cultura del vi que es fa a les Terres de Lleida, aquesta proposta vinícola us seduirà. Es tracta de la Ruta del Vi de Lleida, una de les més consolidad­es de tot Catalunya, que recorre els municipis on s’elaboren els vins de la Denominaci­ó d’Origen Costers del Segre, un segell que abasta des de les muntanyes del Pallars Sobirà fins als camps del Segrià i les Garrigues, passant per la Noguera, l’Urgell i el Pla d’Urgell.

Cellers únics

Podreu gaudir d’una gran varietat d’experiènci­es vinícoles, menús harmonitza­ts, visites guiades i tastos, mentre descobriu una vintena de cellers ben diversos, com Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles; Tomàs Cusiné, al Vilosell; Costers del Sió, a Balaguer; Castell d’Encús, a Talarn, i Cercavins, a Verdú, entre d’altres. A més, veureu com es treballa en aquests cellers, on conviuen la tecnologia més moderna i la tradició generacion­al del conreu del cep, i com s’hi elaboren vins amb varietats com garnatxa negra, ull de llebre, monestrell, xarel·lo, parellada i altres de recomanade­s per la DO.

Sabors a la copa i al plat

El maridatge dels vins amb la gastronomi­a lleidatana és essencial i, per això, la Ruta del Vi us convida a gaudir-ne en diversos establimen­ts que, de nou, conjuguen creativita­t i tradició, partint del producte d’altíssima qualitat que es troba en aquest territori: verdures i hortalisse­s, carn, oli, etc. És el cas, entre molts altres, del restaurant El Claustre, situat al monestir de les Avellanes, d’Os de Balaguer; de La Huerta, El Petit Català i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, que trobareu a la capital lleidatana, o del Restaurant del Llac de Terradets, que està situat dins d’un hotel. De fet, la Ruta del Vi també inclou una desena d’establimen­ts hotelers on podreu allotjar-vos mentre us desplaceu i viviu aquesta experiènci­a.

Patrimoni lleidatà

A banda de les vinyes, si seguiu la ruta podreu visitar establimen­ts temàtics vinculats al món del vi i també contemplar part del patrimoni natural i monumental lleidatà: els Vilars d’Arbeca, l’emblemàtic­a Seu Vella de Lleida, el monestir cistercenc de Vallbona de les Monges i el castell de Verdú, així com el majestuós paisatge d’aquest territori i altres espais naturals, com els camps d’oliveres de les Garrigues o els paratges del Montsec i la Terreta. L’oferta d’activitats i d’experiènci­es i les descripcio­ns detallades dels restaurant­s i els allotjamen­ts les trobareu al seu web, des d’on podreu fer còmodament la reserva.

Més informació:

Rutadelvid­elleida.cat

LA RUTA DEL VI INCLOU UNA DESENA D’ESTABLIMEN­TS HOTELERS ON PODREU ALLOTJAR-VOS MENTRE VIVIU AQUESTA EXPERIÈNCI­A

 ?? ?? Tastos, maridatges, esmorzars entre vinyes, visites als cellers i menús especials són algunes de les activitats de la
Ruta del Vi.
Tastos, maridatges, esmorzars entre vinyes, visites als cellers i menús especials són algunes de les activitats de la Ruta del Vi.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain