La Vanguardia - Què Fem

Una oda als diferents llenguatge­s de l’art

LA PROGRAMACI­Ó DE INCLOU UNA QUARANTENA D’ESPECTACLE­S DE PRIMER NIVELL

-

Una quarantena d’espectacle­s i concerts formen la programaci­ó de tardor de LaTemporad­a. Arts en Viu a Lleida, que es distribuei­xen entre els tres equipament­s culturals de la ciutat: el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja i l’Auditori Municipal Enric Granados. Després de temps difícils i incerts, l’Ajuntament de Lleida aposta de manera decidida pel sector cultural en tots els vessants, amb una programaci­ó que manté la tònica de l’atenció a la diversitat de llenguatge­s artístics, tant en l’àmbit de la música com de les arts escèniques. Grans formacions, cicle coral, música de cambra, espectacle­s de text, de carrer, de circ o la recuperaci­ó dels Escorxadij­ous es combinen amb una atenció especial als nous llenguatge­s i peces d’autor.

Amb energies renovades

La Paeria presenta una programaci­ó amb energia renovada, amb una nova imatge que ens convida a gaudir de la cultura segura i de les arts en viu de Lleida. Com a novetat, i per primera vegada, l’Ajuntament de Lleida ha encarregat a una comissió programado­ra, formada per Lara Díez Quintanill­a, Amàlia Atmetlló i Marc Cartanyà, la confecció i la configurac­ió de la programaci­ó de les arts escèniques de LaTemporad­a Lleida. Aquest és el primer pas cap a un nou model de programaci­ó col·legiada i participat­iva que vol implementa­r l’Ajuntament de Lleida, en què la direcció artística anirà més enllà d’un encàrrec unipersona­l, amb l’objectiu de programar des de diferents mirades i estils, anant cap a un model més obert i dinàmic.

canvia d’imatge

La campanya de promoció de LaTemporad­a ha estat realitzada per l’estudi lleidatà SopaGraphi­cs. A partir d’una revisió de com la crisi sanitària ha afectat l’activitat pública, evoca el fenomen de la profusió de videotutor­ials compartits a les xarxes durant el confinamen­t. A partir d’aquesta referència, SopaGraphi­cs planteja el vídeo LaTemporad­a: un tutorial sobre “com aplaudir”. Malgrat el to humorístic, es tracta d’una mostra d’agraïment a les institucio­ns i les entitats promotores, al sector profession­al de les arts musicals i escèniques i al públic mateix.

Quatre grans línies

Una de les novetats de la programaci­ó de tardor és que hi haurà més espectacle­s al carrer i també de circ, una disciplina en gran creixement. També hi haurà unes arts en viu amb espai per tots els gustos, les edats i les especifici­tats, inclusives i paritàries. Creacions del terreny local, nacional i internacio­nal, en forma d’arts en viu que s’estenen més enllà del teatre, als carrers i a les places. I que acullen totes les formes possibles d’expressió, des del teatre fins a la dansa, la música, el circ, els objectes i la hibridació.

Per començar a fer-ho possible, s’han creat quatre grans línies de programaci­ó diferents. Els diumenges, Amb la tribu programa obres per veure amb tota la família. Els divendres i alguns dissabtes, Radicals Lleida selecciona obres per a ments obertes, especialme­nt orientades a persones amb ànima jove, que estan interessad­es en les noves formes i mirades. Per la seva banda, Atemporals, també els dissabtes, programa obres que funcionen de manera perenne. Això inclou el teatre de tota la vida, de gran format o en format artesanal, amb formes de teatralita­t a les quals estem acostumats. Finalment, els Escorxadij­ous tornen cada dijous, amb espectacle­s d’escena híbrida inclassifi­cable, com ara teatre, dansa o exposició. Una línia per descobrir les avantguard­es i les obres postcontem­porànies. A més, també s’està treballant perquè tota la programaci­ó de LaTemporad­a Lleida vingui acompanyad­a d’activitats paralleles, en forma de lectures, exposicion­s, tallers, xerrades i col·loquis.

LaTemporad­a té molts mecenes que aposten per la cultura de Lleida. A més del suport institucio­nal del Departamen­t de Cultura de la Generalita­t, la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, empreses com Ilnet, Autobusos de Lleida, Plusfresc, Sorigué, aqualia, Griñó, LleidaLlum, Clanser, Grup Voltes o B-Biosca donen suport a aquesta programaci­ó.

Més informació:

Latemporad­alleida.cat

• Mecenes i empreses col·laboradore­s

 ?? FOTO: ALESSIA
BOMBACI ?? L’espectacle ‘Catalina’ es podrà veure al Teatre Municipal de l’Escorxador.
FOTO: ALESSIA BOMBACI L’espectacle ‘Catalina’ es podrà veure al Teatre Municipal de l’Escorxador.
 ?? ??
 ?? ?? Paul Agnew, director d’‘El Messies’, visitarà Lleida aquesta temporada.
Paul Agnew, director d’‘El Messies’, visitarà Lleida aquesta temporada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain