La Vanguardia - Què Fem

Paisatges de mar i muntanya per gaudir a peu

L’HOSPITALET DE L’INFANT I LA VALL DE LLORS ÉS UN PARADÍS SENDERISTA AMB MÉS DE 180 QUILÒMETRE­S DE CAMINS

-

Mar o muntanya? A l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, ningú no s’ha de veure obligat a triar entre una opció i una altra, perquè fusiona ambdós elements. La combinació de mar i muntanya obre un ampli ventall de possibilit­ats per fer activitats a l’aire lliure o, simplement, gaudir dels paisatges del municipi. En aquesta època de l’any, en què els passejos i les excursions venen més de gust, recórrer els seus senders i camins és una experiènci­a molt recomanabl­e.

Senderisme de primera

A més de les platges i el patrimoni històric i cultural, la destinació destaca per la proposta senderista. L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors té una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 quilòmetre­s. Per aprofitar aquesta extensa xarxa, els últims anys s’han creat diverses rutes, algunes una mica més exigents i pensades per a persones que volen fer esport, i d’altres que tenen un caràcter més familiar i lúdic. És el cas, per exemple, del sender litoral del Jonquet, que, un any més, ha tornat a rebre el guardó de Sender Blau. Aquests camins transcorre­n per indrets que permeten gaudir d’unes vistes espectacul­ars, com ara panoràmiqu­es de la costa i les muntanyes litorals, paisatges protagonit­zats pels caracterís­tics marges de pedra seca de la zona, o pels barrancs de la part més plana de les muntanyes, entre molts d’altres.

Una guia de rutes

De fet, l’Ajuntament va editar, recentment, amb la col·laboració del Centre Excursioni­sta Serres de Mestral i l’editorial Piolet, un plànol amb catorze rutes. Són itineraris de diferents dificultat­s i distàncies, que permeten accedir a atractius turístics com la zona rocallosa de la Mola de la Viuda, el poble abandonat de Remullà o el coll de Presó, entre d’altres. Cadascun dels recorregut­s inclou un codi QR perquè us els pugueu descarrega­r i seguir-los amb el telèfon mòbil o amb un dispositiu GPS.

Aquest plànol està disponible als punts d’informació turística del municipi, i a l’aplicació web de Wikiloc també es poden trobar diversos itineraris georeferen­ciats.

Més informació:

Oficina de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant. Tel.: 977 82 33 28 WhatsApp: 674 249 628

turisme@vandellos-hospitalet.cat

EL PLÀNOL AMB RUTES ESTÀ DISPONIBLE ALS PUNTS D’INFORMACIÓ TURÍSTICA, I TAMBÉ HI HA ITINERARIS A L’APLICACIÓ WEB DE WIKILOC

 ?? ?? Les rutes senderiste­s de la zona s’adapten a tots els viatgers.
Les rutes senderiste­s de la zona s’adapten a tots els viatgers.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain