La Vanguardia - Què Fem

Descobriu la història a través de bones rutes

UN GRAPAT DE PROPOSTES PER LES COMARQUES TARRAGONIN­ES QUE VAN DES DE LA RUTA DE L’OLI FINS A LA CASA DE PAU CASALS

-

De Valls a Amposta i de Gandesa al Vendrell, Tarragona ofereix un reguitzell de bons motius per gaudir d’una escapada, com la diversitat del paisatge, la riquesa de la cuina i els vins que s’hi conreen, l’impression­ant passat històric i les nombroses propostes culturals i d’entretenim­ent. A continuaci­ó, us oferim una selecció d’activitats per a tots els gustos, que us permetran conèixer millor el territori.

Mar i muntanya

El paisatge tarragoní ofereix bells contrastos. Per descobrir com canvia, en només onze quilòmetre­s, passant de la muntanya a la costa, podem fer un recorregut de senderisme, partint de Vandellòs. Els amants de la natura faran bé de visitar l’Espai Natural de la Rojala - Platja del Torn, un dels trams de costa amb més interès paisatgíst­ic de tota la Costa Daurada, on trobem cales, penya-segats i sistemes dunars que ens fan viatjar a indrets ben llunyans. També impression­a caminar per les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs, serralades de roca que es va formar al juràssic, fa més de 200 milions d’anys, en les quals és possible trobar encara fòssils de mol·luscs i crustacis. Si el temps ho permet, també és de gran interès l’excursió amb surf de rem o caiac fins a la misteriosa cova del Llop Marí, una cavitat de muntanya on es deia que vivia aquest animal fantàstic creat per Neptú. (• Hospitalet-valldellor­s.cat).

Or líquid al Priorat

Si sou dels que esteu a la glòria assaborint un bon tros de pa cuit al forn amb un raig d’oli de qualitat, heu d’anar fins al Priorat. La Ruta de l’Oli us permetrà conèixer-ne el procés d’elaboració i gaudir d’aquest tresor de la cuina mediterràn­ia. A partir del novembre, quan comença la collita de les olives, es poden visitar espais com la Cooperativ­a de la Bisbal de Falset, motor de l’economia de la zona, o el Molí del Celler El Masroig, molí de petites dimensions dedicat a l’oliva arbequina, amb reconeixem­ents nacionals i internacio­nals. A més, aquestes són també terres de bons vins, tal com confirmen les DO Montsant i Priorat. Els amants de l’enoturisme tenen l’oportunita­t de visitar els cellers de la zona, com el Celler Masroig, fundat el 1917 al poble del mateix nom, i que és obert els mesos de verema, o el Clos Figueras, a Gratallops, un espai creat el 1997 per Christophe­r Cannan, un entusiasta del Priorat, que produeix bons vins i ofereix magnífics tasts i degustacio­ns (• Turismepri­orat.org).

Cultura i música al Vendrell

El Vendrell, al Baix Penedès, no només té bells paratges naturals, com l’àrea natural de Les Madriguere­s o la reserva marina de La Masia Blanca. També disposa d’una rica oferta cultural, en la qual destaquen interessan­ts museus. Entre ells, el Museu Pau Casals, dedicat a aquest

World, el famós parc temàtic situat entre Vila-seca i Salou, que, fins al 14 de novembre, tindrà la torbadora presència dels zombis i els éssers d’ultramón de la festa mexicana del Dia dels Morts. Un pla terrorífic­ament divertit que agradarà tota la família. (• Portaventu­raworld.com).

Per conèixer les millors ofertes culinàries de la zona a un preu insuperabl­e, el millor és apuntar-se al Tasta Salou. Cada dijous al vespre, hi podrem tastar un platet acompanyat d’una copa de vi o de cava, per només 5 euros. Fins a catorze establimen­ts de la localitat ens oferiran el bo i millor que surt de les seves cuines, des de les receptes elaborades del MRKT Mercat d’Edu Cuesta (Francolí, 8), fins als plats mediterran­is del Boquet Restaurant (Berenguer de Palou, 9). (• Instagram: @tastasalou).

 ?? ?? Enoturisme a Tarragona i carreteres que combinen platja i natura.
Enoturisme a Tarragona i carreteres que combinen platja i natura.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain