La Vanguardia - Què Fem

Hem cantat bingo!

DAGOLL DAGOM, LA BRUTAL I T DE TEATRE ES PRENEN PLEGATS UN BON CÒCTEL PER DONAR FORMA DE COMÈDIA MUSICAL A L’UNIVERS LITERARI D’EMPAR MOLINER

- RAMON OLIVER

No vull fer publicitat encoberta. Però sí que vull recordar-vos, sense cap mena d’encobrimen­t, que just al costat del Teatre Poliorama hi ha la Boades, una de les coctelerie­s històrique­s més emblemàtiq­ues de Barcelona. I qui sap: potser si us animeu a entrar-hi us hi trobeu prenent una copa –el director ho suggereix al text de presentaci­ó de l’espectacle– David Selvas i Empar Moliner, celebrant que aquest musical hagi arribat finalment al teatre, on estava a punt d’estrenar-se

t em

la p gi

str

e

quan va esclatar la pandèmia. En qualsevol cas, no cal estar celebrant res: tal com diu la cançó que dona títol a aquest divertimen­t construït a partir d’un grapat de relats breus de l’autora, quan el teu amic cambrer sacseja la coctelera, el teu cor se sacseja també. I, després de la primera copa, agafes “aquell punt en què tot comença a anar amunt”.

DEIXEM-NOS DE SOFISTICAC­IONS

Ara bé, si això dels còctels us fa pensar en un ambient sofisticat, en aquest cas, aneu molt errats. Per començar, la mateixa Moliner defineix els seus protagonis­tes com a personatge­s del tot mancats de carisma, no gens agraciats i tirant a una mica còmics, encara que –no cal ni dir-ho– ells es prenguin molt seriosamen­t a si mateixos. I, evidentmen­t, tampoc no té res de sofisticat la sala de bingo en la qual s’ha transforma­t de manera temporal el Poliorama... tot i que a l’espectacle es faci una broma pesada sobre un futur canvi permanent d’activitats de la sala.

Cal dir que, entre tanta diversió, també es cola algun moment de tristor, com ara aquell construït al voltant de la denúncia d’un cas de bullying escolar. Però, com assenyala Andreu Gallén, el compositor d’uns temes musicals força inspirats en el musical anglosaxó, aquí el que s’acaba imposant entre copa i copa és la ironia, la mordacitat i la frescor que identifiqu­em com a caracterís­tiques de l’escriptura de l’autora.

T’ESTIMO SI HE BEGUT

D’EMPAR MOLINER. MÚSICA: ANDREU GALLÉN. DIR.: DAVID SELVAS. INT.: MAMEN DUCH, MERCÈ MARTÍNEZ, MARTA PÉREZ, CARME

PLA, ÀGATA ROCA, MARC RODRÍGUEZ. TEATRE POLIORAMA. LA RAMBLA, 115. METRO: CATALUNYA (L1, L3). TEL.: 933 177 599. FINS AL 7/11. HORARI: DC. I DJ., 20H; DV., 20.30H; DS., 17 I 20H; DG., 18.30H. PREU: 13,95-26,95€.

Entradasde­vanguardia.com

 ?? FOTO: N. ELIAS ?? Selvas (centre), Villegas, les T de Teatre i Martínez, amb un aspecte alegrement begut.
FOTO: N. ELIAS Selvas (centre), Villegas, les T de Teatre i Martínez, amb un aspecte alegrement begut.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain