La Vanguardia - Què Fem

Llums, càmera, acció!

LA FILM SYMPHONY ORCHESTRA INTERPRETA­RÀ AQUEST DIUMENGE EN DIRECTE LA BANDA SONORA DE LA SÈRIE ELS BRIDGERTON, QUE HA ARRASAT A NETFLIX

- LLUÍS S. CEPRIÁN

La Film Symphony Orchestra, una formació musical de més de setanta músics dirigits per Constantin­o Martínez-Orts, deixa de banda momentània­ment les bandes sonores cinematogr­àfiques per oferir en directe una cobertura sonora a Els Bridgerton, la sèrie original de Netflix que inclou una col·lecció de composicio­ns que et fan elevar-te del terra, a càrrec de Kris Bowers.

Constantin­o Martínez-Orts dirigeix la FSO.

TV A ESCENA

Segurament heu sentit a parlar d’Els Bridgerton, una de les sèries amb més èxit de la història recent de Netflix, amb vuitanta milions de visualitza­cions, durant el seu primer mes a la plataforma. Creada i dirigida per Chris Van Dusen, està ambientada en l’alta societat londinenca durant el període de Regència anglesa del segle XIX. Es tracta d’una versió de la novel·la supervende­s de Julia Quinn que, a banda de l’atractiu elenc d’actors i actrius excepciona­ls, té una banda sonora sublim, creada per Kris Bowers , un compositor prodigi, arquitecte sonor de documental­s, films i sèries de TV, però, també, col·laborador de músics de la talla de Jay-Z, Kanye West i José James. La Film Symphony Orquestra farà un recorregut a través del fons sonor d'aquesta sèrie, així com per alguns covers de Thank U, Next, Girls Like You i In My Blood, entre d’altres.

TENDÈNCIA EN AUGE

Les grans orquestres han trobat un filó inesgotabl­e amb la interpreta­ció de bandes sonores de pel·lícules, sèries de televisió i, fins i tot, videojocs. Ja fa un temps que als programes de les sales de concerts de música clàssica hi trobem propostes que giren entorn de la música que va ser creada per potenciar una seqüència d’imatges o ajudar a descriure una escena. Pràcticame­nt totes les filharmòni­ques de les grans ciutats del món han posat fil a l’agulla, l’última dècada, oferint un producte fàcilment reconeixib­le que assegurava sold outs immediats.

Si hem de parlar del compositor més sol·licitat, és, indubtable­ment,

John Williams, i no és per casualitat, ja que és l’autor de les bandes sonores dels films més vistos del segle

XX, com ara Star Wars, Harry Potter o Jurassic Park. Ennio Morricone és una altra de les fonts inesgotabl­es. Però ara ens trobem en un moment de blockbuste­rització del fenomen, i potser caldria tornar a formular la proposta amb una obertura del ventall, més enllà del mainstream.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain