La Vanguardia - Què Fem

De la barra del bar al Liceu

EL CONCERT D’HOMBRES G AL GRAN TEATRE DEL LICEU DE DIMARTS QUE VE SUPOSARÀ UN DELS MOMENTS ÀLGIDS DE L’EDICIÓ ACTUAL DEL BANCO MEDIOLANUM FESTIVAL MIL·LENNI

- LLUÍS S. CEPRIÁN

Hombres G presentara­n La esquina del Rowland, el seu tretzè àlbum d'estudi, en el marc incomparab­le del Liceu. El quartet format per David Summers (veus i baix), Dani Mezquita (teclats i guitarra), Rafa Gutiérrez (guitarra) i Javier Molina (bateria) també farà parades per alguns dels seus èxits, fruit d'una dilatada trajectòri­a de més de quatre dècades i més de vint milions de discos venuts.

La publicació del disc ha agafat tothom per sorpresa, ja que la seva proposta anterior, Resurrecci­ón (2019), va trigar més de cinc anys a concebre's. Aquest treball suposa un retorn al món de les multinacio­nals després d'una experiènci­a no gaire satisfactò­ria en la senda independen­t. Un cop s'han tret de sobre l'autogestió, s'han pogut dedicar a compondre cançons. I, si haguéssim de parlar del gran tema que roman en tota la seva discografi­a, aquest és, sens dubte, l’amor. Aquest últim disc no n'és cap excepció, tot i que comparteix protagonis­me amb altres sensacions i sentiments que han aflorat els mesos de pandèmia, com l'angoixa, la nostàlgia –el títol del disc fa referència al Bar Roland, centre d'operacions del grup als seus inicis– i l'acceptació de la maduresa.

ELS ANYS DE LA REVOLTA

Hombres G van tenir un passat, abans de convertir-se en un fenomen de masses. Als primers compassos es van moure com el peix a l'aigua dins del circuit emergent de la movida madrilenya. De fet, totes les grans discogràfi­ques van rebutjar la seva primera maqueta perquè no els veien cap possibilit­at dins el mercat mainstream. Aquella maqueta incloïa els Venezia, Sufre Mamón, Marta tiene un marcapasos i Nassau, temes que més tard es van convertir en himnes generacion­als. Finalment, va ser el petit segell Twins Produccion­es el que els va publicar el primer disc, de títol homònim. Després va venir el fenomen fan a Espanya i a Amèrica, i la història a partir de llavors ja la coneixem.

HOMBRES G

ESTIL: POP. BANCO MEDIOLANUM FESTIVAL MIL·LENNI. GRAN TEATRE DEL LICEU. LA RAMBLA, 51-59. METRO: LICEU (L3). DIA: 25/1. HORA: 21H. PREU: DE 20 A 88€. 15% DE DTE. Entradasde­vanguardia.com

 ?? ?? El quartet madrileny presentarà els temes del seu nou disc.
El quartet madrileny presentarà els temes del seu nou disc.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain