La Vanguardia - Què Fem

Una fondue a l’aire lliure

EL TERRAT DE L’HOTEL THE ONE BARCELONA TORNA A ACOLLIR, FINS AL 13 DE MARÇ, UNA DE LES MILLORS PROPOSTES DE LA TEMPORADA: LA MOOD SWISS FONDUE EXPERIENCE

- ANNA TORRENTS

Grans coneixedor­s de la gastronomi­a helvètica en general i de la fondue en particular, The One Barcelona torna a acollir una de les millors propostes de l'hivern: la Mood Swiss Fondue Experience. Tal com explica el director d'aquest hotel de cinc estrelles de la Dreta de l'Eixample, Vincent Studer, “una fondue dona alegria, és una proposta de temporada i aquí es pot degustar tant a l'interior com a la terrassa assolellad­a, al migdia, o bé a la nit, acompanyat­s de mantes i estufes”. Una cita imbatible per compartir amb els nostres que ens permet delectar-nos amb els genials formatges artesans i naturals del país alpí.

TRES MENÚS FORMATGERS

La proposta inclou una tríada de fondues per triar, que inclouen la clàssica moitié-moitié de formatges Le Gruyère i Vacherin Fribourgeo­is, que és la més recomanabl­e si busqueu sabors de la tradició (menú Friburg); la que inclou formatge tête-de-moine (menú Le Gruyère) i la que corona l'experiènci­a amb tòfona fresca (menú Zermatt). Totes les receptes van a càrrec de la xef suïssa Marielle Colliard, del cèlebre restaurant Le Tsalè de Friburg, i es complement­en amb entrants i segons plats de qualitat. Entre els primers, destaquen l'amanida

de canonges amb ou, bacó i formatge, típica dels cantons alemanys; el vitello tonnato amb sbrinz, un dels formatges més antics i deliciosos de tot Europa, i la delicada cecina amb tête-de-moine.

També teniu opcions més enllà de la fondue, com ara el

salmó amb polenta Ticinese, típic del cantó de Ticino, l'estofat de vedella blanca amb rösti o el molt recomanabl­e entrecot Simmental, cuit al carbó amb mantega d'herbes de muntanya, que ens trasllada directamen­t a Berna.

Per maridar, trobareu tres grans propostes que també són novetat d'enguany, com el cava Parxet, l'Intramurs de Poblet i el Raventós d'Alella. I no us oblideu del vi calent, tot un clàssic alpí!

PER POSTRES, TAMBÉ FONDUE

La festa no s'acaba aquí, perquè, per postres, també podreu fer una fondue ben llaminera. En aquest cas, de xocolata amb 70% de cacau i acompanyad­a de fruites, magdalenes i núvols de sucre, per a un final sublim. També us podreu decantar per un strudel de poma i panses amb gelat de vainilla o aventurar-vos amb la novetat dolça: els fideus de castanya amb nata i merenga casolana, unes postres hivernals molt típiques del cantó alemany de Suïssa.

MOOD SWISS FONDUE EXPERIENCE

●●●●●

FINS AL 13/3. MOOD ROOFTOP BAR.

THE ONE BARCELONA. PROVENÇA, 277. METRO: DIAGONAL (L3, L5). TEL.: 932 142 070. HORARI: CADA DIA, DE 12 A 00H. PREU MITJÀ: 40€, MENÚ FONDUE: DE 36 A 55€.

• Hotelstheo­ne.com

 ?? ?? Les fondues es poden degustar a la terrassa de l’hotel.
Les fondues es poden degustar a la terrassa de l’hotel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain