La Vanguardia - Què Fem

Una aposta pel senderisme

NOU MAPA GUIA DEL PARC NATURAL DE LA SERRA DE COLLSEROLA: PASSEJADES, TRAVESSES, GRANS RECORREGUT­S I RUTES AMB BICICLETA A LA VORA DE BARCELONA

- ONA FALCÓ

El Parc Natural de la Serra de Collserola ha esdevingut un pulmó al costat de la capital catalana. Enguany, amb la voluntat de fer valdre l'espai natural protegit i els seus beneficis per a la ciutadania, s'ha presentat un nou mapa que recull l'extensa xarxa de camins, amb vora 400 quilòmetre­s de pistes, senders i corriols. Aquesta guia promou les visites a Collserola i als nou municipis que l'envolten, prioritza l'accés amb transport públic i ofereix tota la informació necessària per gaudir de la natura i dels serveis i els equipament­s del parc.

RUTES PER A TOTS ELS NIVELLS

Es tracta d'una invitació a recórrer el territori de dalt a baix, amb un munt de propostes senderiste­s per a tots els nivells. Si us agradaria passar-hi un matí de diumenge en família, hi ha tota una sèrie de passejades de baixa i mitjana dificultat per endinsar-se en la flora del Parc Natural. Itineraris com el de la Font Muguera o la passejada al coll d'en Cuiàs i Can Bofill es completen en un interval d'una o dues hores.

D'altra banda, si teniu ganes d'augmentar una mica més les pulsacions, podeu fer les travesses de dificultat mitjana o difícil. Des d'una vista panoràmica de Collserola, per exemple, podreu admirar Barcelona en una ruta que comença a Torre Baró i acaba al Tibidabo. Així mateix, els amants del senderisme trobareu diversos camins marcats com a grans recorregut­s (GR) obé petits recorregut­s (PR).

ÉS HORA DE PEDALAR!

La serra de Collserola, d'altra banda, no només es pot recórrer a peu. Al mapa guia descobrire­u un llistat de rutes en bici de diferents llargades, des d'1 km fins a gairebé 14 km. Si voleu observar un contrast de paisatges, podeu fer l'itinerari Del solell a l’obaga, amb una dificultat mitjana. El mapa està disponible en paper als centres del Parc Natural i també en línia, amb informació ampliada.

PARC NATURAL DE LA SERRA DE COLLSEROLA

CONSULTEU RUTES I RECORREGUT­S.

• Parcnatura­lcollserol­a.cat/mapa-guia

 ?? ?? És imprescind­ible preservar l’ecosistema per gaudir de les passejades.
És imprescind­ible preservar l’ecosistema per gaudir de les passejades.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain