La Vanguardia - Què Fem

Barcelona s’il·lumina

LLUM BCN 2022: UN FESTIVAL D’ARTS LUMÍNIQUES PER CAPGIRAR LES PERCEPCION­S

-

Artistes internacio­nals i talents emergents tornen a convertir els carrers, les places i les façanes del barri del Poblenou en un laboratori urbà de creació de llum. Des d’avui i fins al 6 de febrer, Barcelona acull una nova edició del Llum BCN, un festival d’arts lumíniques que us despertarà el sentit de la vista, jugarà amb les vostres percepcion­s i farà d’altaveu a les futures tendències en el panorama artístic i del disseny mentre inspira el futur de la il·luminació metropolit­ana.

Es tracta, sens dubte, d’un experiment que fomenta la reflexió a través de l’art, posant sobre la taula qüestions com la intel·ligència artificial (IA), el bombardeig d’informació, l’alimentaci­ó o la recopilaci­ó massiva de dades.

Artistes de gran prestigi i nous talents

Enguany, formaran part del Llum BCN 2022 artistes de talla internacio­nal com Trevor Paglen, que posa en evidència els prejudicis de la IA; l’alemany Ulf Langheinri­ch, que presenta l’obra OSC-B a l’estany del Museu del Disseny, i el col·lectiu Tundra, que ha treballat el llenguatge i el diàleg mitjançant una sèrie de projeccion­s hologràfiq­ues.

De l’àmbit nacional, hi participen artistes com Antoni Miralda, que

LLUMS BCN 2022

relaciona art i alimentaci­ó; Jordi Canudas, que proposa Xocolata amb llum; l’equip Domestic Data Streamers, que se centra en l’allau d’informació diària que rebem els usuaris de les xarxes socials, i Juan Pablo Ramírez, que presenta Olorama, una oda a les aromes com a constructo­res d’imatges mentals. Finalment, a banda dels artistes reconeguts, el BCN Llum també dona pas a creacions emergents de gran qualitat.

DIVERSOS ESPAIS. DIVENDRES 4/2 I DISSABTE 5/2, DE 18 A 24H; DIUMENGE 6/2, DE 18 A 23H. PREU: GRATUÏT. CONSULTEU LES ACTIVITATS I EL MAPA. • Barcelona.cat/llumbcn

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain