La Vanguardia - Què Fem

Els plaers de la tòfona negra

EL RESTAURANT SINTONIA, UN TEMPLE DE LA SOBRETAULA A BARCELONA, APOSTA PER PLATS CORONATS PER AQUESTA JOIA CULINÀRIA

-

Efímera. Gurmet. Excepciona­l. La tòfona negra eleva la carta del restaurant Sintonia, l’espai gastronòmi­c situat al costat del passeig de Gràcia de Barcelona. El seu menjador espaiós i la terrassa (que està condiciona­da per a l’hivern) proposen un plat estrella amb aquesta joia culinària: el risotto amanit amb tòfona negra de temporada. El xef Pablo Tomás i el maître Julià Duque ofereixen, a més, la possibilit­at de completar els plats de la carta amb un topping de tòfona negra al gust.

“Cada plat es pot culminar amb els grams desitjats de tòfona negra, i aportar una exquisides­a a les receptes clàssiques de Sintonia –explica Julià Duque–. Volem retre tribut a aquesta joia de la natura mentre duri la seva curtíssima temporada”, afegeix. Per la seva banda, el xef Pablo Tomás explica que

“els toppings sempre han estat una aposta per a nosaltres i qualsevol dels nostres plats es pot personalit­zar a caprici del client, per oferir una experiènci­a hedonista, senzilla i adaptada a les preferènci­es de cadascú”, conclou.

Ous de guatlla, caviar, daus d’anguila i ostres són els toppings habituals, a què ara se suma la tòfona negra, i que poden completar plats com el tàrtar de vaca madurada –elaborat davant del comensal–, el magret d’ànec, l’arròs de gamba vermella o el rap rostit amb beurre blanc, entre d’altres.

Un referent a la ciutat

Aquesta carta amb tòfona negra consolida el restaurant Sintonia com un referent gastronòmi­c a Barcelona, gràcies a l’aposta ferma pel producte de temporada, per la sobretaula i per un ambient de serenitat i gaudi al centre de Barcelona.

“Al nostre restaurant retem homenatge a la sobretaula. Ens encanta aquesta sintonia que es crea al voltant d’una taula i que els clients allarguin la vetllada. Per això, algunes de les nostres postres s’han convertit en clàssics del restaurant, i ara també es poden completar amb toppings de tòfona o, fins i tot, maridar-les amb algun còctel, com el nostre coulant d’avellana amb Espresso Martini”, assegura el xef Pablo Tomás, la trajectòri­a del qual suma experiènci­a en restaurant­s com Drolma i elBulli.

Sintonia té una entrada directa des del jardí del Palau Robert, o bé des del passatge del Gallery Hotel, al carrer del Rosselló, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia. L’experiènci­a que suggereix aquest espai aspira a recuperar el potencial de Barcelona com a ciutat de bona cuina, vincles socials i un bon clima tot l’any.

Restaurant Sintonia

Rosselló, 249

(entrada pel passatge)

Telèfon: 934 15 88 94

Risotto amb tòfona negra: 24€

Topping al gust de tòfona negra: 3€/gram

Restaurant­esintonia.com

 ?? FOTOS: MONEOMONEO ?? El tàrtar de vaca madurada és un dels plats més cèlebres del restaurant. A l'esquerra, els plats de la carta es poden personalit­zar amb un ‘topping' de tòfona.
FOTOS: MONEOMONEO El tàrtar de vaca madurada és un dels plats més cèlebres del restaurant. A l'esquerra, els plats de la carta es poden personalit­zar amb un ‘topping' de tòfona.
 ?? ??
 ?? ?? La tòfona marida
molt bé amb postres com el croissant fumat.
La tòfona marida molt bé amb postres com el croissant fumat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain