La Vanguardia - Què Fem

El CCCB obre en exclusiva per al Club Vanguardia

70 SUBSCRIPTO­RS VAN VISITAR EN PRIVAT L’EXPOSICIÓ LA MÀSCARA NO MENTEIX MAI, AMB UN ACTE DE PRESENTACI­Ó MOLT ESPECIAL I UN APERITIU COM A COMIAT AL MATEIX MUSEU

-

El Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona (CCCB) va obrir dissabte fora del seu horari habitual perquè 70 membres del Club Vanguardia poguessin visitar en privat La màscara no menteix mai, una exposició dedicada a aquest objecte universal de gran càrrega simbòlica on, a banda de mostrar la seva significac­ió al llarg de la història, es recorre l’ús polític, cultural i identitari que se n’ha fet d’ella en l’època moderna.

L’esdevenime­nt va començar a l’Auditori de l’edifici, on l’escriptor i activista cultural Servando Rocha, un dels comissaris de la mostra i autor d’Algunas cosas oscuras y peligrosas. El libro de la máscara y los enmascarad­os, l’assaig sobre el qual s’ha construït La màscara no menteix mai, va explicar als convidats els motius que van impulsar a tirar endavant el projecte i els diferents espais que componen el seu recorregut.

Un cop acabada la introducci­ó, la comitiva es va dividir en diferents grups per poder gaudir de la visita de forma pausada i sense aglomeraci­ons. Al llarg d’aquesta, a banda de material documental i recursos audiovisua­ls, els subscripto­rs van poder admirar nombroses obres d’art, algunes d’elles fetes expressame­nt per a l’exhibició, junt amb una extensa i variada col·lecció de màscares de tota mena: des de les sinistres caputxes del Ku Klux Klan als passamunta­nyes de colors de les activistes de Pussy Riot, passant per les màscares dels lluitadors mexicans, les antigàs usades en la guerra química o la famosa careta de Guy Fawkes, utilitzada en la pel·lícula V de Vendetta i pel moviment Anonymous.

ELS CONVIDATS VAN DESCOBRIR QUÈ S’AMAGA DARRERE CADA MÀSCARA, DES DE LES CAPUTXES DEL KU KLUX KLAN A LA CARETA DE

COM A COLOFÓ DE LA VISITA, ELS ASSISTENTS VAN PODER SEURE UNA ESTONA AL BAR DEL MUSEU I RECUPERAR FORCES AMB UN APERITIU

Després de la passejada, el públic participan­t va poder recuperar forces prenent, per gentilesa del Club, un aperitiu al bar del museu, moment que molts van aprofitar per intercanvi­ar impression­s sobre l’experiènci­a viscuda i compartir a les xarxes socials imatges i comentaris sobre l’exposició.

La visita privada al CCCB forma part de l’ampli programa d’esdevenime­nts exclusius que des del Club Vanguardia preparem de forma continuada per als socis i beneficiar­is. Us agradaria assistir als propers esdevenime­nts previstos i viure amb nosaltres experiènci­es úniques com la que us acabem d’explicar? Accediu a clubvangua­rdia.com ,al’ app del Club o seguiu-nos a les xarxes socials per trobar els enllaços i la informació necessària per participar-hi. Us hi esperem!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain