La Vanguardia - Què Fem

Una influència silenciosa

EL RESTAURANT SUCULENT BRODA UN MENÚ DE DEGUSTACIÓ QUE COMBINA GRANS CLÀSSICS DE LA CASA, IMITATS ARREU DEL MÓN, AMB ELABORACIO­NS NOVES I REEIXIDES

- ANNA TORRENTS

Més que innovar, al restaurant Suculent prefereixe­n fer servir un altre terme: renovar. Una selecció de paraules que implica que la tradició no s’oblida, sinó que es preserva mentre es modernitza. Una filosofia que encaixa perfectame­nt amb l’ambient acollidor del local, on conviuen bibliotequ­es gastronòmi­ques amb pots de conserva, fotografie­s centenàrie­s i culleres dels avis del xef Toni Romero. Detalls que converteix­en el Suculent en un petit temple barceloní que, de manera silenciosa, actua com a guia de tendències culinàries.

UNS ENTRANTS AMB CARÀCTER

Tot i que també tenen carta, els menús de degustació del Suculent són especialme­nt recomanabl­es per embarcar-se en un viatge entre passat i present culinari. Només cal fixar-se en els aperitius, que combinen la tradició de la

croqueta d’ànec amb una renovadora ostra amb escabetx de pastanaga que sorprèn amb un retrogust umami. Els entrants continuen amb una artística i salina royale

de ceps amb garota i caviar, que aconseguei­x el més difícil: que tres elements de sabor ben fort no competeixi­n entre ells, sinó que, ben al contrari, sumin en sabor. Acabem amb el delicat tàrtar de sípia i cansalada ibèrica, coronat amb una llet d’ametlles.

D’ABANS I D’ARA

Els menús també són interessan­ts per comprendre la influència de Romero en la gastronomi­a mundial (per alguna cosa és un dels cent millors xefs del llistat The Best Chef Awards). Parlem d’elaboracio­ns tan cèlebres com el cebiche de gambeta vermella i el bistec tàrtar sobre moll de l’os, que tantes vegades hem vist repetits en altres establimen­ts.

Però Romero no es queda només en el passat i encara el futur amb elaboracio­ns com la carbassa rostida amb crema de parmesà, tòfona negra i pipes de carbassa, que hi afegeixen un toc crocant; la remolatxa amb anguila fumada, que recupera la cada vegada més present beurre blanc; els canelons de llebre à la royale amb alga còdium, un mar i muntanya ben interessan­t, o el maitake amb emulsió de pinyons, entre molts plats que, com la seqüència de la llebre, donen molt de protagonis­me a la sala.

Ho maridem, és clar, amb vins tan especials com el menjar, que inclouen el sostenible Pinot Noir de Sarnin Berrux o l’ARX de Tesalia. I ens acomiadem amb una tapioca d’aires tailandeso­s, un saborós pastís de brie i un de xocolata amb tonka que ens conviden a tastar sabors llunyans.

 ?? FOTO: A. TORRENTS ?? La carbassa amb
tòfona és un dels nous plats.
FOTO: A. TORRENTS La carbassa amb tòfona és un dels nous plats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain