La Vanguardia - Què Fem

Nou bar sense límits

EL RESTAURANT STA.FE, A SARRIÀ-SANT GERVASI, ENS PROPOSA UNA CARTA CURTA CENTRADA EN SSÄMS I ROLLS QUE MARIDA PERFECTAME­NT AMB UNA COPA DE XAMPANY

- A. TORRENTS ANNA TORRENTS

La impossibil­itat de tenir paradetes al carrer amb mossos ràpids i contundent­s fa que molts restaurant­s incloguin a les minutes elaboracio­ns que, en altres països, són més pròpies de mercats a l’aire lliure i espais oberts. Un dels darrers locals a apuntar-se a aquesta tendència és l’acollidor Sta.fe, a Sarrià-Sant Gervasi, que agafa el nom del carrer on és i s’inspira, a l’interior, en els estius als Hamptons i el triangle amorós entre Jackie, Marilyn i John F. Kennedy. Gastronòmi­cament,

Amb el mar sempre present, el restaurant Platja Ca la Nuri demostra que, fins i tot en temporada d’hivern, paga la pena fer un bon dinar o sopar davant de la Mediterràn­ia. A més, acaben d’estrenar plats de la carta que se sumen als seus coneguts arrossos de temporada, que, des de fa una seixantena d’anys, s’elaboren amb les millors varietats del territori.

ODA A LA TEMPORALIT­AT

Entre les noves propostes, destaca un ingredient clarament protagonis­ta, el calçot. Li reten tribut, fins a finals de març, plats com l’amanida tèbia amb formatge Serrat i romesco de prunes, amb uns esponjosos calçots

ret tribut a dos grans clàssics de l’street-food, els säms i els rolls, insígnies de la cuina coreana i nord-americana, respectiva­ment.

UNA MICA DE TOT

L’establimen­t fuig de les etiquetes i s’adapta als ritmes i els gustos de cada comensal. Tant si voleu un dinar ràpid com una sobretaula llarga, si preferiu les mans o els coberts, si voleu beure aigua o maridar-ho amb una copa d’escumós –feu-ho, no us en penedireu–, aquí tothom troba el seu espai i moment. Ideada pel xef Tomàs Mateu Leal, la carta inclou platets i finger-foods per a tots els paladars, que inclouen des d’ostres fins a anxoves, passant per una coca fullada de ceba caramel·litzada, un genial tàrtar de tomàquet o un llaminer biquini trufat amb mozzarella de búfala i pernil ibèric de gla, que s’està convertint en un dels plats més demanats. Excepte el pa, aquí tot és d’elaboració pròpia, i també tenen plats fora de carta que canvien regularmen­t i que ens fan pensar en el restaurant Ébano, amb el qual estan molt relacionat­s.

DE COREA A BOSTON

En la vostra visita, però, no hi pot faltar un bon ssäm (literalmen­t, ‘embolcall’), que és una fulla d’enciam farcida, en aquest cas, de pop a la flama amb papada i kimchi o de ventresca de tonyina amb maionesa de wasabi. També tenen els calents bossäm, farcits de porc, en forma de costella a la barbacoa o de cansalada.

Pel que fa als rolls, trobareu el best-seller de llamàntol amb mostassa de Dijon i cogombret; el de vieira, amb maionesa de wasabi i salsa teriyaki, i el guanyador, de bistec tàrtar picat a ganivet, un nou clàssic del barri.

Per postres, la influència nord-americana també hi és present amb el molt bon pastís de formatge a l’estil de Nova York, i s’amplia amb el guanyador Xoco Passió, que, tot i que a primera vista sembla petit, amaga un interior ben contundent.

STA.FE

●●●●●

SANTA FE DE NOU MÈXIC, 18. FGC: SARRIÀ (L6). TEL.: 930 292 454. HORARI: DE DIMARTS A DISSABTE, DE 12 A 16.30H I DE 19.30 A 00H. PREU MITJÀ: 30€. • Instagram: Sta.fe

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain