La Vanguardia - Què Fem

L’amor entre vestidors

EL RESTAURANT KOY SHUNKA MANTÉ EL POLS GASTRONÒMI­C AMB DOS MENÚS DE DEGUSTACIÓ QUE ENS CONVIDEN A VIURE UNA EXPERIÈNCI­A JAPONESA IMMERSIVA

- ANNA TORRENTS

La cuina és un gran teatre i nosaltres, espectador­s, estem entre vestidors, veient com cada ingredient es transforma i s’uneix a d’altres per esdevenir platets delicats, lleugers, contrastat­s. Visitar Koy Shunka no és seure a la platea d’un concert de música clàssica, sinó, més aviat, colar-se entre els vestidors i experiment­ar de primera mà les direccions d’un Hideki Matsuhisa en plena forma. Ja sabem que el xef japonès s’ha embarcat en nous i diversos projectes, els darrers mesos, però, no obstant això, creiem que cal reivindica­r un restaurant que no ha perdut mai el pols.

Parlem d’aquest Koy que, en japonès, es tradueix no només per ‘potència’, sinó també per ‘amor’ i ‘anhel d’estar amb la persona que desitgem’. Un desig ben present en els dos únics menús de degustació que podreu tastar al restaurant, que us conviden a embarcar-vos en un viatge ben sensual al cor del Japó.

EL MATEIX, DIFERENT

Amb una entrada elegant i solemne que contrasta amb uns coloristes sushis en miniatura, aquest clàssic barceloní se’ns desvela com un secret per descobrir. L’espectacul­ar cuina oberta de l’interior funciona a ritme de hai (‘sí’), entonat per cada membre de l’equip per confirmar que cada partida està perfectame­nt controlada. Els plats del menú, que varien sovint, inclouen sempre uns aperitius ben pictòrics que deixen veure que la vaixella també té un paper important en l’experiènci­a.

A banda del delicat diàleg entre Orient i Occident, amb pèsols del Maresme, caviar i tòfona convivint en harmonia amb envinagrat­s japonesos i un wagyu excel·lent, també és remarcable el diàleg intern dels ingredient­s mateix. Com si d’un músic que interpreta molts instrument­s es tractés, hi ha productes que es represente­n de maneres ben diverses. Ho veiem, per exemple, en el calamar brasejat i en sashimi, que, després, apareix ondulat sobre un deliciós niguiri. Totes les peces de sushi, cal dir-ho, tenen una execució magnífica –quin shari més elegant!– i cadascuna és tan única i delicada que sembla relatar una història per si sola.

Maridem tota aquesta emoció amb un molt bon Julieta de Josep Foraster, i acabem amb unes postres cítriques amb què anem acomiadant una visita a un món màgic i personal en què la delicadesa i l’amor estan a l’altura dels sabors.

KOY SHUNKA

●●●●●

COPONS, 7. METRO: CATALUNYA (L1, L3). TEL.: 934 127 939. HORARI: DE DC. A DS., TORNS A LES 13 I A LES 20H; DG., A LES 13H. CAL RESERVA PRÈVIA. MENÚS DE DEGUSTACIÓ: ENTRE 110 I 167€. • Koyshunka.com

 ?? FOTO: ANNA TORRENTS ?? El plat de caviar amb
percebe, orada, gelatina i cruixent
de pell d’orada.
FOTO: ANNA TORRENTS El plat de caviar amb percebe, orada, gelatina i cruixent de pell d’orada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain