La Vanguardia - Què Fem

Mirar amb els ulls d'Antoni Gaudí

SWAROVSKI OPTIK PROMOU L’URBAN I ENS CONVIDA A DESCOBRIR LA SAGRADA FAMÍLIA D’UNA MANERA SORPRENENT

-

La Sagrada Família està plena de petits detalls que, moltes vegades, són impercepti­bles per als nostres ulls. Ara, gràcies a la innovadora proposta de Swarovski Optik, podreu descobrir-los amb un pla irrepetibl­e: el de pujar a un àtic situat just davant de l’emblemàtic edifici d’Antoni Gaudí i meravellar-vos amb cadascun dels seus secrets.

Ho podreu fer el dissabte 2 d’abril, al matí i sense cap cost, però caldrà que us afanyeu a reservar-ho, ja que, de moment, només estarà disponible per a trenta afortunats i afortunade­s, tot i que s’estan plantejant fer més esdevenime­nts.

Líder al mercat

La companyia austríaca Swarovski Optik és líder del mercat internacio­nal en òptica d’alta qualitat i fabrica els millors binoculars, telescopis, visors i instrument­s optrònics del món. Per al seu primer esdevenime­nt a Barcelona, no només ha reunit alguns dels seus millors instrument­s d’observació, sinó que també ha convidat dos grans experts en el temple barceloní de Gaudí, que us aniran guiant en l’observació i relatant les curiositat­s de la cèlebre edificació.

Aquestes curiositat­s inclouen un repàs a la simbologia de cada element de la façana –des dels anyells fins al raïm o el blat–, una explicació dels relleus florals sense color, que només són perceptibl­es a través dels prismàtics i els telescopis, i algunes de les interpreta­cions que s’han fet de les torres els darrers anys.

A més, els dos experts coincideix­en: la ubicació d’aquest àtic permet gaudir de la Sagrada Família “amb els ulls de Gaudí”, no només pel gran detall que s’aconseguei­x, sinó perquè l’arquitecte mateix va deixar dit que la millor manera de mirar la Sagrada Família era des d’una posició diagonal, no frontal, ja que és l’única manera que les torres no se superposin.

Benvinguts a l’urban watching

Tot i que l’ús de telescopis i prismàtics acostuma a estar relacionat amb l’observació de la fauna i de la flora, des de Swarovski Optik proposen una nova manera d’acostar-nos a aquests instrument­s. Amb l’urban watching, els protagonis­tes són la ciutat i els seus edificis i espais, que amaguen múltiples detalls que no es veuen a simple vista.

D’aquesta manera, els monuments i els temples històrics esdevenen el nostre centre d’atenció i ens conviden a explorar les ciutats d’una manera completame­nt nova i diferent, fixant-nos en aspectes que ens acostumen a passar per alt. Com diu l’eslògan de la marca, See the unseen (‘mira el que no es veu’). No us perdeu, doncs, aquesta oportunita­t de posar-vos en la pell d’un dels grans arquitecte­s de la història.

Més informació:

Data: dissabte 2 d’abril, de 10 a 12.30h. Preu: gratuït. Limitat a 30 persones (màxim dos noms per petició). Per registrar-se, cal enviar un e-mail a:

urbanwatch­ing@esteller.com L’adreça exacta de l’àtic s’enviarà en el moment de la confirmaci­ó.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Els prismàtics i els telescopis de Swarovski Optik us permetran veure detalls sorprenent­s de la Sagrada Família, que inclouen diversos símbols religiosos.
Els prismàtics i els telescopis de Swarovski Optik us permetran veure detalls sorprenent­s de la Sagrada Família, que inclouen diversos símbols religiosos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain