La Vanguardia - Què Fem

Diàlegs entre grans profession­als

EL FÒRUM GASTRONÒMI­C GIRONA REUNEIX ELS MILLORS PROFESSION­ALS DEL SECTOR, DEL 13 AL 15 DE MARÇ

- Més informació: Forumgiron­a.com

Del 13 al 15 de març, se celebra el Fòrum Gastronòmi­c Girona al Palau de Fires i l’Auditori-Palau de Congressos de Girona. El saló acollirà quatre grans diàlegs entre profession­als de la cuina i la sala per abordar temàtiques que preocupen el sector, com ara els horaris dels restaurant­s i la manca de personal, els relleus generacion­als, la implementa­ció de la creativita­t als negocis de restauraci­ó i la importànci­a de la coordinaci­ó entre cuina i el personal de sala, que atén directamen­t els clients. Amb aquests debats, el Fòrum vol ser el punt de referència de les inquietuds dels profession­als, les empreses i els productors alimentari­s, que hi trobaran diferents espais on posar en comú els seus coneixemen­ts.

El Fòrum Gastronòmi­c Girona, que passa a ser anual, tindrà 120 expositors, i el saló ocuparà una superfície de més de 7.000 m2, entre carpes exteriors, el Palau Firal i l’Auditori. Disposa d’un extens programa, amb més de cinquanta activitats, amb monogràfic­s, premis i concursos, tallers i demostraci­ons i una zona de fira dinàmica i participat­iva.

Els monogràfic­s són un dels plats forts del nou Fòrum, que aposta per un format que doni valor a alguns productes que històricam­ent formen part de les cartes dels restaurant­s, però que segueixen evoluciona­nt amb el pas dels anys. Hi haurà sessions temàtiques de bistec tàrtar (que inclourà el primer concurs de l’Estat espanyol del millor bistec tàrtar), de cheesecake (amb debats i profession­als especialis­tes en formatges) i de bean-to-bar, que, amb un ampli panel de profession­als, desgranarà aquesta manera tan singular d’elaborar la xocolata.

Fòrum Gastronòmi­c tot l’any

Una altra de les novetats és la creació del Fòrum Territori, una fórmula per fer anar de gira el saló profession­al durant tot l’any, oferint activitats que van des d’experiènci­es gastronòmi­ques úniques fins a recuperar els debats que puguin sorgir durant el certamen i que no s’hagin pogut tractar.

L’edició d’enguany del Fòrum seran tres dies intensos en què els protagonis­tes seran els profession­als de la cuina, mestres de sala, sommeliers, pastissers, forners, formatgers, xarcuters... Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Ada Parellada, Nandu Jubany, Fina Puigdevall, els germans Padrón i Marc Ribas s’han sumat a la llista d’estrelles, on ja figuraven Paco Pérez, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, Meritxell Falgueras, Raül Balam, Toni Gerez, Niki Pavanelli i Riccardo Della Bella, Jeroni Castell, els germans Roca, Mauro Colagreco i Massimo Bottura, entre d’altres.

Aquests darrers protagonit­zaran una de les sessions més mediàtique­s del Fòrum, el dilluns 14, en una ponència magistral on els tres best of the best parlaran de la cuina com a eina de conscienci­ació social i transforma­ció ambiental.

EL NOU FÒRUM TERRITORI OFERIRÀ EXPERIÈNCI­ES GASTRONÒMI­QUES ÚNIQUES I RECUPERARÀ ELS DEBATS QUE PUGUIN SORGIR DURANT ELS DIES DEL CERTAMEN

 ?? ??
 ?? ?? A sobre, una mostra de la nova cervesa Duet, de Damm, durant la presentaci­ó al Fòrum Gastronòmi­c Girona.
A sobre, una mostra de la nova cervesa Duet, de Damm, durant la presentaci­ó al Fòrum Gastronòmi­c Girona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain