La Vanguardia - Què Fem

El bon temps arriba a la muntanya

SENDERISME AL PIRINEU, BARRANQUIS­ME A LA GARROTXA I EL RIPOLLÈS I UNA NOVA PERSPECTIV­A DE LA VALL DE BOÍ

-

No cal anar molt lluny per practicar un turisme sostenible i que us doni l'oportunita­t de gaudir d'activitats saludables i a l'aire lliure, ja que a Catalunya trobareu infinitat d'opcions. Podeu avançar-vos a la primavera i a l'arribada del bon temps amb aquestes activitats que us proposem i que us permetran apropar-vos a la natura amb amics, parella o en família.

El Cinquè Llac: senderisme al Pirineu

Una activitat molt sostenible és la ruta El Cinquè Llac, una travessa circular de senderisme de mitja muntanya pel Pirineu de Lleida organitzad­a per Pirineu Emoció, que transcorre pel Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, als peus del Parc Nacional d'Aigüestort­es i Estany de Sant Maurici. Seguireu un itinerari senyalitza­t, dividit en cinc etapes que us descobrira­n camins de pastors, exemples d'arquitectu­ra en pedra seca i paisatges espectacul­ars, com els del Pla de Corts, la Vall Fosca, la Vall de Manyanet i el llac de Montcortès. La ruta, de 105,30 km, té sortida i arribada a la Pobla de Segur i és assequible per a tot tipus d'aficionats. Podreu escollir entre tres modalitats: Slow, per anar al vostre ritme; Guiatge, amb guies de muntanya oficials, i BTT, per a amants de la bicicleta. S'inclouen trasllats, allotjamen­t en cases rurals amb encant, transport d'equipatge i llibre de ruta. Pirineu Emoció. Reserves al tel. 973 681 518. • Elcinquell­ac.com

Barrancs a la Garrotxa i el Ripollès

Si preferiu els esports d'aventura, us podeu atrevir amb el barranquis­me. Els profession­als de l'empresa Guies Ama Dablam us conviden a gaudir dels engorjats que es formen pel pas de l'aigua entre les roques de les muntanyes d'una forma lúdica i esportiva, ja sigui caminant pel seu interior, rapelant, saltant o fent tobogans. Amb ells descobrire­u barrancs com el del Gurn, situat a la Vall d'en Bas i sota el Salt de Sallent –un salt d'aigua de 140m–, perfecte per a famílies i aquells que es volen iniciar en aquest esport.

També a la Garrotxa, els que tinguin un nivell avançat podran recórrer l'espectacul­ar barranc de Sant Aniol, situat a Sadernes. Si us desplaceu al Ripollès, el barranc del Freser Inferior us brindarà l'oportunita­t de fer salts de fins a sis metres i algun ràpel. I no us podeu perdre el barranc més espectacul­ar del Pirineu català: el del Núria Integral. El trobareu entre Queralbs i la Vall de Núria i us sorprendrà amb els seus salts i tobogans únics de més de deu metres. Guies Ama Dablam. Reserves al tel. 615 233 442.

Guiesamada­blam.com

Vall de Boí i vaques bruna dels Pirineus

Visitar la Vall de Boí sempre és un encert, amb tot el seu patrimoni romànic, els imponents paisatges del Parc Nacional d'Aigüestort­es i Estany de Sant Maurici, les seves rutes de senderisme i BTT, etc.

A Barruera, un dels vuit pobles que formen aquesta vall, hi trobareu l'hotel Farré d'Avall, un allotjamen­t de muntanya construït amb pedra i fusta, gestionat des de fa més de cinquanta anys per la mateixa família. En aquest indret també crien vaques bruna dels Pirineus de manera ecològica. Amb reserva prèvia, i fins al maig, podreu gaudir d'una visita a la seva granja. Allà podreu donar de menjar a les vaques, les gallines i els conills, i conèixer el seu procés d'engreix. A més, us mostraran l'horta amb els productes de temporada que abasteixen el restaurant de l'hotel, on tindreu a l'abast una carta amb propostes de cuina local. Rubricareu l'activitat amb un tast de minihambur­gueses de vedella ecològica. Hotel Farré d’Avall. Reserves al tel. 973 694 029.

• Farredaval­l.com

JA SIGUI CAMINANT PEL SEU INTERIOR, RAPELANT, SALTANT O FENT TOBOGANS, PODREU DESCOBRIR ALGUNS DELS MILLORS BARRANCS DE LA GARROTXA I EL RIPOLLÈS

 ?? FOTOS: JORDI PERO ENJAUME/PIRINEUS EMOCIÓ ?? Pirineu Emoció organitza la ruta
‘El Cinquè Llac', que us portarà fins al llac de Montcortès.
FOTOS: JORDI PERO ENJAUME/PIRINEUS EMOCIÓ Pirineu Emoció organitza la ruta ‘El Cinquè Llac', que us portarà fins al llac de Montcortès.
 ?? FOTO: GUIES AMA DABLAM ?? Amb Guies Ama Dablam podreu iniciar-vos en el barranquis­me i la tècnica del ràpel.
FOTO: GUIES AMA DABLAM Amb Guies Ama Dablam podreu iniciar-vos en el barranquis­me i la tècnica del ràpel.
 ?? FOTO: HOTEL FARRÉ D’AVALL. FOTO: PATRONAT VALL DE BOÍ ?? Explotació ramadera de vaques ecològique­s bruna
dels Pirineus de l'hotel Farré d'Avall Vall de Boí.
Des de l'hotel Farré d'Avall, a Barruera, podreu descobrir la Vall de Boí.
FOTO: HOTEL FARRÉ D’AVALL. FOTO: PATRONAT VALL DE BOÍ Explotació ramadera de vaques ecològique­s bruna dels Pirineus de l'hotel Farré d'Avall Vall de Boí. Des de l'hotel Farré d'Avall, a Barruera, podreu descobrir la Vall de Boí.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain