La Vanguardia - Què Fem

Natura i cultura es donen la mà a Ascó

LA LOCALITAT TÉ UN NUCLI ANTIC PLE DE LLOCS INTERESSAN­TS, UN CASTELL PLE D’HISTÒRIA I UN RIU TRANQUIL I NAVEGABLE

-

Situada als peus de l’Ebre, Ascó us ofereix tot un seguit d’experiènci­es úniques que, de ben segur, no us deixaran indiferent­s. Una de les millors maneres de descobrir i gaudir del paisatge meravellós d’aquesta localitzac­ió és a bord de Lo Roget, una recreació dels antics llaguts que antigament solcaven les aigües de l’Ebre.

Podreu experiment­ar de primera mà el bosc de ribera, sentir les aus i observar la vegetació autòctona del paratge que el riu va deixant al seu pas. Amb la sortida en vaixell Descobrint l’essència de l’Ebre, podreu observar l’entorn tot navegant fins a un dels paratges fluvials més espectacul­ars d’aquest riu, el Pas de l’Ase. Es tracta d’un congost que us captivarà per la gran bellesa, millorada, si pot ser, amb un got de vermut o una copa de cava o de vi, quan caigui la tarda.

Visita al nucli antic

A més de l’experiènci­a fluvial, també val la pena apuntar-se a una visita guiada al nucli antic del municipi, amb la qual endinsar-se pels carrers d’aquesta vila. Estrets, tortuosos i en ziga-zaga, permeten descobrir un passat morisc que converteix el nucli antic en un lloc encisador. El conjunt patrimonia­l, a més, inclou altres punts d’especial interès, com ara la Vila Closa, el Pou de la Neu, l’església, amb tres estils ben definits, el carrer de la Mola o les voltes i les sitges, que són els antics graners musulmans.

A l’antic Molí del Cavaller, a més, es pot fer un tast de productes locals amb embotits, pastisseri­a i fruita seca de gran qualitat, artesans i, és clar, 100% naturals.

Un castell amb molta història

La visita al castell, per la seva banda, és d’allò més apassionan­t. Àrabs, templers, santjoanis­tes i carlins han estat alguns dels habitants d’aquest enclavamen­t històric al llarg dels segles. Escoltant la seva història us semblarà que sentiu les seves veus i el renillar dels cavalls. Des de la terrassa de la Garita, a més, podreu admirar un dels paisatges més sorprenent­s d’aquesta petita vall, que està plena d’ametllers i de cirerers. Aquí, la verdor dels arbres encetant la primavera es combina amb el blau del riu. Una conjugació perfecta que no us podeu perdre!

Més informació: Oficina de Turisme Tel.: 977 406 583 turisme@asco.cat Ascoturism­e.cat

• •

 ?? ?? A bord de Lo Roget, descobrire­u un paisatge sorprenent.
A bord de Lo Roget, descobrire­u un paisatge sorprenent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain