La Vanguardia - Què Fem

Una destinació on el mar es fa muntanya

L’HOSPITALET DE L’INFANT I LA VALL DE LLORS DESTACA PER LES PLATGES NATURALS I ELS PAISATGES DE MUNTANYA

-

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un lloc ideal per descobrir amb tota la família, pels seus atractius de mar i muntanya. Els seus arenals, tranquils i extensos, permeten gaudir del millor de la platja en un entorn natural durant tot l’any. A més, disposa d’una àmplia xarxa de camins que permet conèixer la muntanya mediterràn­ia i els petits nuclis de l’interior del municipi.

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors té quatre platges, algunes gairebé verges, de sorra fina i aigües transparen­ts: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la de l’Almadrava i la del Torn. Per als qui prefereixi­n petites cales recòndites, n’hi ha tres que destaquen per l’entorn natural únic a la Costa Daurada: la cala Justell, la cala Bea i la cala de la Cova del Llop Marí.

Senders de tot tipus

A poca distància de les platges, es poden recórrer els nombrosos senders, a peu o amb bicicleta. I és que l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un paradís senderista amb una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 quilòmetre­s. Per aprofitar aquesta xarxa, l’Ajuntament va editar un plànol amb catorze rutes de diferents dificultat­s, algunes de les quals tenen un caràcter familiar i lúdic, com el sender litoral del Jonquet.

Per descobrir el patrimoni del municipi, l’Ajuntament ofereix regularmen­t visites guiades i gimcanes familiars a l’Hospital del Coll de Balaguer, el conjunt monumental més emblemàtic de l’Hospitalet de l’Infant, que data de l’any 1344 i està declarat bé cultural d’interès nacional (BCIN). Disposa d’un centre de visitants on s’explica aquesta construcci­ó en relació amb el coll de Balaguer, un lloc estratègic des de temps antics.

Per Setmana Santa, s’organitzar­an visites al Petit Museu Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa, al Molí de l’Oli de Vandellòs i a les fortificac­ions de la Guerra Civil (• Culturaala­bast.cat).

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain