La Vanguardia - Què Fem

‘La Passió’ d’Esparregue­ra és una festa que emociona

LA LOCALITAT OFERIRÀ DUES VERSIONS DEL SEU FAMÓS ESPECTACLE, UNA TRADICIONA­L I L’ALTRA MOLT MÉS MODERNA

-

La Passió d’Esparregue­ra afronta la temporada del retorn a la normalitat amb molta il·lusió, ambició i empenta. L’entitat, amb gairebé un miler de col·laboradors i col·laboradore­s, té al davant dos grans reptes: organitzar la quarantena Trobada d’Europassio­n i posar en escena dues versions de l’espectacle. A més, participar­à, un any més, en l’organitzac­ió de Firapassió.

Arriba l’Europassio­n

La quarantena Trobada d’Europassio­n es va dur a terme entre els dies 3 i 6 de març, a Esparregue­ra. L’organisme, que agrupa passions de tot el continent, celebrarà l’assemblea anual el dia 5 de maig, al Teatre La Passió d’Esparregue­ra, coincidint amb l’estrena que farà l’entitat amfitriona d’una nova versió de l’espectacle. A l’acte hi han confirmat l’assistènci­a representa­nts de 32 agrupacion­s de 12 països d’arreu del continent.

Un espectacle únic

La Passió d’Esparregue­ra sempre ha intentat combinar en l’espectacle la tradició de 400 anys d’història amb la modernitat dels recursos tècnics i dramatúrgi­cs més actuals. Amb aquesta intenció, aquesta temporada s’oferirà al públic dues versions de l’espectacle.

La primera serà una versió tradiciona­l. Es tracta del darrer exemple dins de les passions catalanes, que planteja la possibilit­at d’aprofundir en l’espectacle gaudint d’una representa­ció estructura­da en el format tradiciona­l de dues parts: una al matí i una altra a la tarda.

L’estrena de la nova versió de l’espectacle, de 2 hores i 15 minuts, és la gran novetat d’aquesta temporada. L’objectiu és aconseguir un espectacle més àgil i dinàmic. Per aquest motiu, s’ha elaborat un nou text i s’han suprimit les mutacions que hi havia entre els diferents quadres. D’aquesta manera, s’aconseguei­x que l’espectacle evolucioni amb rapidesa i pràcticame­nt sense interrupci­ons.

La direcció de totes dues versions va a càrrec d’un nou equip de direcció artística, encapçalat per Robert Gobern. Es pretén posar èmfasi en la interpreta­ció dels personatge­s, donar més presència al poble i aconseguir que les escenes tinguin més

Enguany podreu veure una versió tradiciona­l i també una nova versió, més àgil i dinàmica. intensitat i emotivitat. També s’està treballant en noves tècniques i trucs que permetin assolir més espectacul­aritat en diversos moments de la representa­ció.

Un vestuari renovat

Pel que fa a l’estètica de l’espectacle, s’han elaborat noves escenograf­ies i s’ha modificat part del vestuari. Així mateix, s’estan confeccion­ant noves projeccion­s, que s’afegiran a les que es van estrenar ara fa un any.

El l’apartat musical, la representa­ció recupera la totalitat de l’orquestra i cor en directe, amb la direcció d’Anna Niebla, consolidan­t així un dels fets diferencia­ls que la fan única. Com a darrera novetat, el disseny del cartell d’aquesta temporada és obra de l’il·lustrador Oriol Malet.

Un any més, La Passió d’Esparregue­ra es torna a posar a caminar, aquest cop per a una temporada plena de reptes. Una autèntica festa de cultura popular que pot emocionar tot tipus de públic. L’esforç collectiu d’un poble que traspassa la seva Passió a tothom qui la contempla.

Més informació:

Lapassio.net

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain