La Vanguardia - Què Fem

El prestigi d’un producte de qualitat

AMB VINT ANYS D’EXPERIÈNCI­A PREPARANT ARROSSOS I ALTRES DELÍCIES, L’ARROSSERIA XÀTIVA EXCEL·LEIX EN LA TRADICIÓ ARROSSERA

-

Són un dels referents indiscutib­les en arrossos a Barcelona. No només perquè fa una vintena d’anys que elaboren receptes arrosseres delicioses, sinó, també, perquè s’han establert com un grup de referència a la ciutat. Ideal per visitar en parella, amb la família o amb els amics, els seus tres establimen­ts, oberts cada dia de l’any, també són una bona opció per fer menús en grup, gràcies als espais privats personalit­zats. Als restaurant­s, a més, trobareu més de vinti-cinc tipus d’arròs diferents, que s’adapten als ingredient­s de cada temporada i que, sempre, confien en els productes de més alta qualitat.

Si visiteu algun dels seus restaurant­s aquests dies, per exemple, hi trobareu elaboracio­ns com la paella de calçots i gambes o la paella de bacallà i cargols, que es combinen amb clàssics de la carta com la paella valenciana, la paella de marisc, l’arròs melós de cua de bou o l’arròs del “senyoret”, amb tot els ingredient­s ben pelats. Receptes que demostren, un cop més, que L’Arrosseria Xàtiva encarna, com cap altre lloc, la tradició arrossera a Barcelona.

La història del grup

La primera L’Arrosseria Xàtiva es va inaugurar l’any 2001 gràcies a Maria Antònia Ribera, que va decidir emprendre un negoci propi després d’una àmplia experiènci­a en el món de la restauraci­ó. L’art de cuinar paelles li venia de la seva família política, originària de Xàtiva, fet pel qual va decidir donar aquest nom al nou establimen­t. Tot i que ja està jubilada, el seu fill i actual propietari del grup, Alejandro López Ribera, manté intacta la seva filosofia, basada en el respecte per la tradició, el bon servei de sala i l’aposta pels productes de màxima qualitat, una visió que continua molt present als tres restaurant­s. Cadascun és en un barri diferent de la ciutat: a les Corts hi ha el primer local del grup, que té un club social i gastronòmi­c, la Comunitat 33, on es poden organitzar esdevenime­nts i celebracio­ns privades, amb reserva prèvia. Els altres dos són a Gràcia i a Sant Antoni; aquest últim, el darrer que va obrir, l’any 2019, té una terrassa exterior molt sol·licitada.

Mestres de l’arròs

Quin és el motiu pel qual els arrossos d’aquests tres establimen­ts tenen tants adeptes i seguidors arreu de la ciutat? Doncs un dels seus secrets més ben guardats és que els cuinen amb aigua de mar i els elaboren amb arròs artesà procedent de la DO València. Una aposta, és clar, que es tradueix en un compromís amb la resta d’ingredient­s, que són frescos i de primera qualitat, i que inclouen moltes referèncie­s ecològique­s. Però encara hi ha més motius pels quals els seus arrossos són un referent a Barcelona: el fet que es puguin degustar directamen­t de la paella, amb cullera de fusta, tal com marca la tradició, i en racions individual­s, els fan especialme­nt desitjable­s entre els comensals més exigents.

A més dels arrossos excel·lents, també trobareu diverses especialit­ats de peix i marisc a la carta, que inclouen propostes com el risotto de bacallà, la caldereta de llamàntol i la fideuada valenciana, negra o marinera, per citar-ne només alguns. També hi trobareu tapes clàssiques, perfectes per compartir al començamen­t de l’àpat, que inclouen els seitons amb ceba, la moixama de tonyina amb ametlles fregides, el pernil de gla i les anxoves Zubelzu del Cantàbric. Finalment, també destaquen alguns plats ben carnívors, com el confit d’ànec Martiko amb fruites vermelles i mel, el filet de vedella amb patates à la Parmentier o la cua de bou estofada al vi negre.

Diversos menús

ALS TRES RESTAURANT­S DEL GRUP TROBAREU MÉS DE VINT-I-CINC TIPUS D’ARRÒS DIFERENTS, QUE S’ADAPTEN ALS MILLORS INGREDIENT­S DE CADA TEMPORADA

Tant per dinar com per sopar, trobareu diversos menús que s’adapten a tots els públics i que tenen en compte tota mena d’intolerànc­ies i de preferènci­es gastronòmi­ques personals. Per exemple, hi ha el Menú Ribera, amb el millor de la casa, el Menú de la Tieta Nievecitas i el Menú Barajas, que és el més extens i complet. També disposen de menús de grup per a empreses i particular­s, així com d’una carta de menjar per emportar o per anar a buscar al local.

Més informació:

L’Arrosseria Xàtiva Les Corts. Bordeus, 35. Tel.: 933 226 531. L’Arrosseria Xàtiva Gràcia. Torrent d’en Vidalet, 26.

Tel.: 932 848 502.

L’Arrosseria Xàtiva Sant Antoni. Muntaner, 6. Tel.: 934 195 897 Obert els 365 dies i nits de l’any.

• Grupxativa.com

 ?? ?? A sobre, l’arròs a banda és un dels clàssics de la casa. A l’esquerra, el llaminer arròs melós de cua de bou.
A sobre, l’arròs a banda és un dels clàssics de la casa. A l’esquerra, el llaminer arròs melós de cua de bou.
 ?? ?? El local de les Corts és el primer que va obrir, ara fa una vintena d’anys.
El local de les Corts és el primer que va obrir, ara fa una vintena d’anys.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain