La Vanguardia - Què Fem

Encreuamen­t de camins

EL FESTIVAL BLUES & RITMES TORNA A BADALONA AMB UN CARTELL DE SOMNI QUE INCLOU JESSE MALIN, AMADOU & MARIAM, BENMONT TENCH I RICHARD THOMPSON

- LLUÍS S. CEPRIÁN

El mes d'abril, Badalona es convertirà en el gran far per a la música d'arrel afroameric­ana, gràcies al festival Blues & Ritmes, un esdevenime­nt actiu des del 1989 pel qual han passat figures clau de la història del blues i el rock de tot el món. Aquest any, el cartell voreja l’excel·lència, amb la incorporac­ió d'autèntique­s figures del gènere.

El cicle fa unes quantes temporades que va canviar de format i va passar d'un cap de setmana al parc de Can Solei a un cicle de concerts a cobert als teatres Zorrilla i Margarida Xirgu. En aquest darrer es donarà el tret de sortida, avui mateix, amb un concert del cantautor Jesse Malin. S'hi presentarà el seu últim treball, Sad and Beautiful World, un doble elapé ric en nutrients on el novaiorquè­s presenta dues cares: una d'acústica, amb constants vitals en equilibri amb l'americana, i una d'electrific­ada, que el connecta amb altres companys de viatge, com Bruce Springstee­n, Billie Joe Armstrong i Ryan Adams, amb els quals ha col·laborat de manera reiterativ­a al llarg d'aquest segle.

UN CICLE ESTEL·LAR

Des de l'organitzac­ió sembla que hagin recorregut al vudú per confeccion­ar un cartell com el d'enguany. Demà, els protagonis­tes seran Amadou & Mariam, que presentara­n un nou espectacle amb la formació de gòspel i blues Blind Boys of Alabama, guanyadora de cinc premis Grammy. Serà una innovadora exposició musical on els corrents espiritual­s de la música nord-americana desemboque­n en ritmes propis de la música africana.

També cal apuntar-se a l'agenda l'actuació del pianista Benmont Tench (TEATRE ZORRILLA, 9/4), un dels membres de Tom Petty and the Heartbreak­ers i peça clau en enregistra­ments clàssics d'artistes universals com The Rolling Stones, U2, Bob Dylan i Aretha Franklin. I també el concert de Richard Thompson (TEATRE ZORRILLA, 23/4), fundador dels mítics Fairport Convention i considerat un dels vint millors guitarrist­es de la història.

 ?? FOTO: ILARIA CONTE ?? Jesse Malin donarà el tret de sortida a l'edició d'enguany.
FOTO: ILARIA CONTE Jesse Malin donarà el tret de sortida a l'edició d'enguany.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain