La Vanguardia - Què Fem

La Primavera Republican­a

DARRERS ACTES I ESDEVENIME­NTS PER COMMEMORAR LES DONES DE LA REPÚBLICA

-

Que les dones van ampliar la seva llista de drets durant la Segona República és una veritat. Van votar per primera vegada, van encapçalar manifestac­ions i mítings, van escriure en premsa i van conquerir l’espai públic amb el creixement de l’associacio­nisme. Aquell període va marcar un abans i un després en la història femenina i és per això que, sota el lema Rebels i compromese­s, l’Ajuntament de Barcelona fa valdre el paper de la dona en la defensa dels ideals republican­s.

Ser dona durant el franquisme

Amb la companyia Mambo Project, l’auditori de l’antiga presó La Model presentarà, avui i demà, a les 18 i a les 20h, l’espectacle documental Iaia. Es tracta d’una radiografi­a de la vida de les iaies a través del seu testimoni, clarament marcat per la postguerra i el franquisme. La proposta escènica, que s’endinsa en un menjador tradiciona­l d’àvia, anima el públic a interactua­r amb els objectes, les projeccion­s i els actors i les actrius sobre l’escenari. Mitjançant temes com la religió ,la família, l’educació i el matrimoni, els espectador­s podran resseguir el sistema polític caracterit­zat pel masclisme i la repressió.

En honor a les lluitadore­s

Per clausurar la Primavera Republican­a, s’ha programat una cercavila que començarà a la plaça del Virrei Amat, a les 11h, i s’acabarà als Jardins de Llucmajor. Durant el trajecte es faran aturades a la cantonada del carrer d’Alloza, al pla de les Madres de la Plaza de Mayo i al monument La República per fer-hi diverses ofrenes florals.

ESPECTACLE IAIA. LA MODEL. ENTENÇA, 155. DATA: 8 I 9/4, A LES 18 I A LES 20H. PREU:

GRATUÏT. CERCAVILA I OFRENA FLORAL. PL. DEL VIRREI AMAT. DATA: 10/4, A LES 11H.

• Ajuntament.barcelona.cat/memoriadem­ocratica/ca/programa/primavera-republican­a-2022

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain