La Vanguardia - Què Fem

Un viatge sagnant

LA CIUTAT DELS CANALS ES CONVERTEIX EN UNA PROTAGONIS­TA MÉS DE LA NOVA PROPOSTA D'ÁLEX DE LA IGLESIA, UNA PEL·LÍCULA DE TERROR UNA MICA DESCAFEÏNA­DA

- BLAI MORELL

Álex de la Iglesia és un dels pocs directors del cinema espanyol que ha aconseguit que cadascuna de les seves propostes cinematogr­àfiques es converteix­i en un esdevenime­nt. on els habitants estan farts de la presència de turistes. Hi arriben un grup d'amics espanyols que celebren un comiat de soltera disposats a gaudir del Carnaval i de la festa. I, evidentmen­t, si és un slasher, això vol dir sang i morts.

Des de la clàssica seqüència d'introducci­ó amb el primer assassinat ,ja deixa clares les regles del joc, fent un homenatge al giallo. I, com és comú, De la Iglesia i el seu guionista habitual, Jorge Guerricaec­hevarría, es deixen portar per les històries seguint els passos d'aquest subgènere. Però, com també els acostuma a passar, es tornen a perdre pel camí.

L’ANTICLÍMAX

I és que una altra vegada apareix la balda més dèbil de les seves pel·lícules: bones idees que es veuen llastrades per finals mal acabats, com és

VENECIAFRE­NIA

el cas. Tota la pel·lícula prometent-te el gran guinyol, la gran traca final, i de sobte, més que una traca, és una piula convertida en anticlímax.

Veneciafre­nia pretén ser cinema desacomple­xat, però ho és a mitges, perquè és menys cafre del que és en realitat, prometent més del que acaba donant. Amb el suport d'un bon disseny de producció, el signant de Balada triste de trompeta

sap treure partit dels espais de la ciutat, convertida pràcticame­nt en

un escenari més, amb les placetes entatxonad­es entre vells edificis on mai no saps què o qui s'amaga, abraçant alguna cosa més semblant a Hostel, però sense gaire gore, i l’ampli imaginari sempre amb els referents modelats a la seva manera.

Més ombres que llums en una pellícula millorable, però on deixa la seva marca. Per a bé i per a mal.

●●●●●

DIR.: ÁLEX DE LA IGLESIA. GÈNERE: TERROR. INTÈRPRETS: INGRID GARCÍA-JONSSON, SILVIA ALONSO, GOIZE BLANCO, ALBERTO BANG, COSIMO FUSCO, ARMANDO DE RAZZA, ENRICO LO VERSO, CATERINA MURINO. PAÍS: ESPANYA. ANY: 2021. DUR.: 98 MINUTS.

 ?? ?? Un inofensiu comiat de soltera
es convertirà en un esdevenime­nt
terrorífic.
Un inofensiu comiat de soltera es convertirà en un esdevenime­nt terrorífic.
 ?? ?? ‘Alcarràs’ inaugurarà el festival d’enguany.
‘Alcarràs’ inaugurarà el festival d’enguany.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain