La Vanguardia - Què Fem

Un Sant Jordi molt actiu

MERCATS, ACTUACIONS, TALLERS I PROJECCION­S OMPLEN D'ACTIVITATS TOTS ELS DISTRICTES DE BARCELONA

-

Demà és Sant Jordi i Barcelona es vesteix de primavera, omple els carrers de paradetes amb llibres i roses i acull desenes d'activitats per celebrar una diada tan especial. Us fem un recorregut per algunes d'elles, si bé les podeu consultar totes al web de l'Ajuntament de Barcelona.

Ciutat Vella i Eixample

Aquest 23 d'abril, a les 11h, el Museu Frederic Marès organitza un passeig literari per posar en relació obres catalanes del segle i amb una selecció de peces del Gabinet del Colleccion­ista. A la plaça de Sant Jaume, podreu visitar l'ajuntament en una jornada de portes obertes, comprar roses solidàries i assistir a l'audició de sardanes de la Colla Sardanista Sant Jordi (19h).

A l'Eixample, juntament amb diverses fires als mercats, el

CC Cotxeres Borrell proposa, avui al matí, un taller per escriure un microrelat en català, mentre que l'Associació de Comerciant­s del Mercat de la Concepció ensenyarà a fer roses de roba, al seu taller de demà al matí.

Sants-Montjuïc i les Corts

Al Poble-sec, al llarg de tot el dia, es muntarà una fira del llibre i la rosa, mentre que al carrer de la Creu Coberta, a part de les parades, també hi haurà presentaci­ons de llibres i diverses actuacions musicals i de dansa. D'11.30 a 14h, a la plaça de Bonet i Muixí, hi haurà diversos espais dinamitzat­s per Sants3 Ràdio, Òmnium Cultural i per col·lectius d'artistes.

Pel que fa a les Corts, la fira s'organitzar­à a l'avinguda Diagonal, vorera mar, de 10 a 20h. També hi haurà la Festa de la Primavera, amb tallers, jocs, música i una botifarrad­a.

Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Fins al 29 d'abril, als Cinemes Verdi teniu l'oportunita­t d'assistir al Sant Jordi BCN Film Fest, un festival amb pel·lícules relacionad­es amb la literatura o la història. A Gràcia també s'ha programat una trobada d'il·lustradors, desenes de parades de llibres i roses i un piano de cua. Una mica més amunt, podreu participar, demà dissabte, en l'Urban Llençart: Show & Jam (10h), als Jardins de Vil·la Cecília, i tafanejar entre pàgines i flors als Mercats de Sarrià i Sant Gervasi.

Horta-Guinardó i Nou Barris

Demà, als diferents casals i centres cívics d'Horta-Guinardó s'han programat tallers com la càpsula Enquaderna­ció creativa (10.30h, CC Teixonera) o el contaconte­s (12h) i el ball en directe (17h), al Casal de Gent Gran de la Vall d'Hebron.

El mateix dissabte, el Recinte Modernista de Sant Pau també cedirà l'espai per a una Jam Session de Lied

(11.30h), diverses projeccion­s fotogràfiq­ues i múltiples parades de llibres. Per trobar totes les referèncie­s de la llegenda de Sant Jordi ocultes en diferents racons del recinte, podeu ajudar-vos amb el plànol interactiu.

Paral·lelament, a Nou Barris, teniu diverses opcions. Al CC Can Basté, podreu participar, demà, en la càpsula-taller infantil Roses dolces i salades (11h) i el recital Plegades

(19h); mentre que, fins diumenge, trobareu la VIII edició de Ròmbic ,el Festival de Teatre de Titelles per a Adults, a l'Ateneu Popular.

Sant Martí i Sant Andreu

Avui, al CC Sant Martí, s'han programat cinc teatrets amb obres de Shakespear­e condensade­s en 8 minuts (17h), i, al CC Parc Sandaru, l'espectacle familiar Tona, Toneta i els contes de la maleta: la llegenda de Sant Jordi (18h).

Pel que fa a demà, el Casino de l'Aliança del Poblenou ha preparat el concert Catalunya canta, dedicat a la música i la cançó catalanes, amb obres d'Amadeu Vives, Eduard Toldrà, Enric Morera i Mompou (20h).

Finalment, a Sant Andreu, autors i autores del barri signaran les seves obres a la plaça del Comerç, i al Casal del Barri Congrés-Indians s'hi duran a terme un espectacle infantil, una trobada literària i un contaconte­s.

SANT JORDI 2022

DIVERSOS ESPAIS DE BARCELONA. CONSULTEU TOTES LES ACTIVITATS, PREUS I HORARIS.

• Barcelona.cat/SantJordi

EL SANT JORDI BCN FILM FEST MOSTRARÀ PEL·LÍCULES INTERNACIO­NALS RELACIONAD­ES AMB LA LITERATURA I LA HISTÒRIA

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain