La Vanguardia - Què Fem

L’aventura que us falta per viure

EL CAP DE SETMANA DEL 30 D’ABRIL I L’1 DE MAIG SE CELEBRA EL DESÈ ANIVERSARI DE TUNA TOUR, A L’AMETLLA DE MAR

- Més informació: Port de l’Ametlla de Mar, s/n. Tarragona. Tel.: 977 047 707. Preu: des de 39€. L’edat mínima per participar-hi és de 5 anys i és obligatori saber nedar. • Tuna-tour.com

Esteu preparats per embarcar-vos en una aventura que recordareu per sempre més? Per experiment­ar per vosaltres mateixos tota la màgia d’una natura marina per descobrir? Doncs que no se’n parli més: aquest any serà el moment de fer el vostre primer i inoblidabl­e Tuna Tour, una iniciativa que combina cultura, esport i gastronomi­a a parts iguals.

Entrar en un món nou

Aquesta aventura comença al port de l’Ametlla de Mar, una localitat amb molta tradició pesquera que us farà sentir com uns autèntics mariners només arribar. Damunt d’un catamarà, navegareu durant uns vint minuts fins a les piscines de Balfegó, a 5 km de la costa. Durant el trajecte, anireu coneixent moltes curiositat­s sobre la tonyina roja, l’animal marí amb el qual us podreu banyar uns minuts després.

Es tracta d’una experiènci­a única i irrepetibl­e, que acaba de complir deu anys, i en la qual sempre anireu acompanyat­s d’un equip de bord ben profession­al que us anirà explicant tota mena de curiositat­s sobre l’hàbitat i els comportame­nts d’aquesta espècie, incloent-hi la biologia, la fisiologia i els seus costums. Aprendreu, per exemple, com és el procés de captura, cura i comerciali­tzació de la tonyina roja fins que arriba als millors restaurant­s del món.

També descobrire­u algunes curiositat­s ben divertides, com ara quin és l’aliment preferit d’aquests animals o com acostumen a nedar sota el mar. Sabíeu, per exemple, que la tonyina roja pot assolir els 3 metres i pesar més de 600 kg?

Una experiènci­a única

Tuna Tour és l’única experiènci­a en què és possible submergir-se amb tonyines roges al seu hàbitat i es pot fer de diverses maneres. Així, doncs, es pot gaudir de l’activitat practicant immersió amb tub o busseig (Tuna Tour Snorkel o Tuna Tour Diving) o bé remarcant l’aspecte sostenible i la importànci­a de cuidar el mar (Tuna Tour Educa). La pujada d’adrenalina, després de nedar entre centenars de tonyines roges, estarà garantida.

I que no us espantin aquests animals de dos metres: Tuna Tour és una experiènci­a tan segura com emocionant, i les seves instal·lacions són totalment accessible­s perquè en pugueu entrar i sortir còmodament amb tota seguretat. Per això està pensada per gaudir-ne amb tota la família, des dels més petits de la casa fins als més grans i aventurers.

D’altra banda, la proposta agradarà tant als que vulguin una experiènci­a diferent com als que tinguin un interès científic per conèixer el món que envolta la tonyina roja i aquells que vulguin viure una dia ben diferent en un medi natural.

Moments gastronòmi­cs

A la tornada en catamarà, a més, tindreu l’oportunita­t de degustar la millor tonyina roja del Mediterran­i mentre compartiu i assimileu l’aventura que acabeu de viure. Així, doncs, gaudireu d’una degustació d’aquesta joia gastronòmi­ca del nostre mar i podreu recuperar forces després de nedar. En concret, podreu tastar un saborós sashimi de Tonyina Roja Balfegó, acompanyat d’una beguda.

També podreu aprofitar el viatge de tornada per veure les imatges i els vídeos de l’aventura que acabeu de viure, que us podreu endur a casa per tenir-ne un record inesborrab­le.

Una activitat amb molts valors

Els valors d’aquesta iniciativa, que toca tants temes alhora, inclouen el valor aventurer, ja que nedar entre centenars de tonyines roges és tota una aventura; l’educatiu, ja que es pot descobrir tot sobre aquest animal, incloent-hi la història i els seus valors nutriciona­ls; el gastronòmi­c, ja que també s’incideix en les qualitats nutriciona­ls de la tonyina roja, i, finalment, el divulgatiu, ja que Tuna Tour és el centre dedicat a la difusió de la tonyina roja creat per la família Balfegó. En l’activitat, a més, intenten conscienci­ar sobre la importànci­a de cuidar el medi marí.

No tingueu dubtes: aquesta serà la història que els vostres amics es cansaran de sentir.

TAMBÉ PODREU APROFITAR EL VIATGE DE TORNADA EN CATAMARÀ PER VEURE LES IMATGES I ELS VÍDEOS DE L’AVENTURA QUE HEU VISCUT

 ?? ?? A sobre, podreu fer snorkel amb tonyines roges. A sota, el catamarà de Balfegó i l’experiènci­a d’immersió.
A sobre, podreu fer snorkel amb tonyines roges. A sota, el catamarà de Balfegó i l’experiènci­a d’immersió.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain