La Vanguardia - Què Fem

Paisatgism­e sònic

ELS MADRILENYS TOUNDRA PRESENTARA­N DEMÀ A LA SALA APOLO HEX, UN NOU DISC ROTUND QUE ELS CONSOLIDA COM LA FORMACIÓ DE POSTROCK DEL MOMENT

- LLUÍS S. CEPRIÁN

En un context musical com l’actual, on impera la factura de singles gairebé industrial­s per al consum immediat, Toundra i la seva proposta, que gira al voltant de l’àlbum conceptual, són un autèntic miratge. El quartet, format per Esteban Girón (guitarra), David López Macón (guitarra), Alberto Tocados (baix) i Álex Pérez (bateria), acaba de publicar Hex, el seu sostre compositiu, fins ara, que presentara­n demà a l’Apolo. Es tracta del seu vuitè elapé en quinze anys de carrera i, de nou, han treballat per a fer el millor disc que fossin capaços de concebre.

A LA TRILOGIA DE L’ODI

L’últim disc de Toundra passarà a la història del grup per incloure un tema que ocupa tota una cara – la A– i que es desenvolup­a en tres parts. El grup va començar aquesta trilogia l’octubre passat, quan van compartir amb els fans la primera part del tema (que també servia de primer avançament del disc) i el videoclip correspone­nt –també amb tres parts–, a càrrec del realitzado­r Jorge Carbajales. La segona part va arribar només unes setmanes després, al novembre, i el compendi sonor es va concloure a principis d’aquest any.

Es tracta de la cançó més ambiciosa que hagin creat mai. Són 22 minuts inspirats en les múltiples formes d’odi que podem percebre diàriament en la nostra vida quotidiana. Inclou guitarres acústiques, percussion­s, saxo i alguns sintetitza­dors, amb referèncie­s que inclouen The Who, Xostakóvit­x, Tool i Scott Walker.

EL CLUB DE LA MALENCONIA

Si el 3 de maig seran els nord-americans Russian Circles els qui desplegara­n a Barcelona una tempesta perfecta de riffs pesants, demà serà el torn de Toundra, la banda més internacio­nal del gènere del rock instrument­al. Cal apuntar que el postrock està vivint una segona joventut, tal com demostren bandes com Mogwai, que, després de 25 anys de carrera, han aconseguit el seu primer número u a les llistes britànique­s amb As The Love Continues.

TOUNDRA

ESTIL: POSTROCK. SALA APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. TEL.: 934 414 001. METRO: PARAL·LEL (L2, L3). DIA: 30/4. HORA: 19.30H. PREU: 17€. • Entradium.com

 ?? FOTO: DANIEL CRUZ ?? La banda reflexiona
sobre el concepte d’odi al seu nou disc.
FOTO: DANIEL CRUZ La banda reflexiona sobre el concepte d’odi al seu nou disc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain