La Vanguardia - Què Fem

Com us sentiu avui?

EL NOU RESTAURANT DEL WITTMORE HOTEL EXPLORA LES EMOCIONS QUE SORGEIXEN DELS PROCESSOS CREATIUS AMB UNA CARTA ASSESSORAD­A PEL XEF ALAIN GUIARD

- ANNA TORRENTS

Quins són els passos que formen un procés creatiu? En què pensa un artista, un escriptor, un dissenyado­r o un xef quan crea una nova obra o un nou plat? Això és precisamen­t el que volen investigar al Contraban, el nou restaurant del Wittmore Hotel, assessorat pel xef Alain Guiard.

Envoltat per una llibreria imponent, on trobareu una selecció acurada de revistes i llibres, a càrrec d’Odd Kiosk i de l’editorial Terranova , el saló principal està a mig camí entre un speakeasy i un bar undergroun­d amb ànima artística. Agafeu el pinzell mental i deixeu-vos guiar per les emocions.

DE LA SORPRESA A LA NOSTÀLGIA

La impaciènci­a, la llibertat o la sorpresa són algunes de les sensacions que Guiard ha intentat traslladar a plats salats. La primera, per exemple, es tradueix en propostes ràpides, com els embotits artesans, mentre que la llibertat s’encarna en plats que es poden demanar durant tot el dia, com la sensaciona­l Michelange­lo amb tomàquet picant, ricotta, fonoll i xoriço ibèric. Interessan­t també és la Frustració, amb receptes que, com la remolatxa cuita amb crosta d’argila, cal trencar sobre la taula.

La nostra emoció preferida, però, és aquesta Nostàlgia encarnada pel caneló de rostit amb trompetes de la mort i pels indispensa­bles macarrons del cardenal amb secret ibèric i beixamel de parmesà, un clàssic que no passa mai de moda. Molt nostàlgic també és el gelat Dràcula, que molts recordaran de la seva infància.

Per maridar, a més d’una carta de vins ecològics, cal tastar algun dels còctels d'autor signats per Eduardo Marqués, capaços de transporta­r-nos per un viatge de sabors.

CONTRABAN MATINER

Tant si us hi quedeu a dormir com si hi aneu com a visitants, val la pena tastar l’esmorzar de l’hotel, que també porta el segell Contraban. Us podreu relaxar al jardí vertical més bonic de Barcelona mentre tasteu la gofra de poma caramel·litzada o les rostes de Santa Teresa amb plàtan rostit.

CONTRABAN

●●●●●

RIUDARENES, 7. TEL.: 935 500 885. METRO: JAUME I (L4). CADA DIA, DE 13 A 15.30H I DE 19 A 22.30H (ESMORZAR, DE 7.30 A 11H). PREU MITJÀ: 40€. • Wittmoreho­tel.com

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain