La Vanguardia - Què Fem

Cultura en tots els sentits

EL PALAU ROBERT AMPLIA HORITZONS AMB NOVES EXPOSICION­S, TAULES RODONES I ACTUACIONS MUSICALS

- REDACCIÓ

Situat a la cantonada entre el passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal, el Palau Robert vol consolidar-se com a centre cultural de referència en el sentit més holístic. Per fer-ho, als diversos espais del recinte, entre els quals destaca un jardí a l’aire lliure, hi trobareu un seguit d’exposicion­s i activitats, al llarg dels pròxims mesos.

NO US HO PERDEU!

Amb diferents durades, totes les mostres del Palau Robert són temporals, cadascuna amb les seves peculiarit­ats. Ja començada, trobareu, a l’aparador, Les llengües no moren, les maten (FINS AL 8/5), una exposició coorganitz­ada amb l’associació Linguapax, que fa valdre la riquesa lingüístic­a i cultural del planeta i alerta sobre la pèrdua de diversitat lingüístic­a, que es produeix cada vegada amb més velocitat. A la sala 3, veureu, també, la gran exposició Nova pantalla. El videojoc a Catalunya (FINS AL 4/9), amb instal·lacions immersives i continguts interactiu­s.

PRÒXIMAMEN­T

Durant el mes de maig, juny i juliol, arrencaran cinc mostres més. A la sala 4 i al Jardí, podreu veure un recorregut pels 25 anys de la Universita­t de Vic (DEL 2/5 AL 19/6); mentre que a la mostra Maçons! ,a la sala 1, descobrire­u alguns dels secrets de la maçoneria, una institució perseguida i plena de misteris (DEL 12/5 AL 28/8). A la sala 2 i a l’aparador, hi haurà la mostra 25 anys de Vilaweb: una nació 3.0, organitzad­a al voltant d’aquest diari digital nadiu i amb cinc eixos diferencia­ts: la tecnologia, Catalunya, el periodisme, la comunitat i la llengua (DEL 16/5 AL 25/9).

Al juny, d’una banda, s’exposarà la feina sobre la síndrome Ulisses del fotògraf Josep Maria Palou, que s’allunya de la perfecció per endinsar-se en altres realitats alternativ­es. I, d’altra banda, al juliol, es farà una crida a lluitar contra el malbaratam­ent amb l’exposició Tot el que no es menja. 35 anys aprofitant aliments de manera solidària, una proposta de la Fundació Banc dels Aliments.

ALTRES ACTIVITATS

El Palau Robert, tanmateix, és molt més que un espai on admirar fotografie­s i obres d’art o repassar la història. Demà, d’11 a 14.30h, el Jardí es convertirà en l’escenari del Concert del Dia Internacio­nal del Jazz 2022, un esdevenime­nt on actuaran tres grups d’alt nivell: Gumbo Jazz Band, Las de Barcelona i Bratia.

D’altra banda, per quarta vegada, també acollirà el Clotilde Fest ,un festival jove i d’entrada lliure. Els dies 30 de juny, 7, 14 i 21 de juliol, podreu gaudir dels vostres cantants catalans preferits i descobrir nous ritmes engrescado­rs.

Al mateix espai, el Palau Robert ha programat sis sessions úniques, entre juny i novembre. Cada acció tindrà un o una protagonis­ta que actuarà o serà entrevista­t, amb recursos audiovisua­ls per enriquir el seu discurs, i s’amenitzarà amb música en viu o accions de dansa contemporà­nia, que complement­aran i interactua­ran amb l’acció del ponent o la ponent. Grans noms de totes les discipline­s de la cultura catalana ens acompanyar­an en la proposta Vine al Jardí del Palau Robert a escoltar el futur!

Entre els mesos de maig i novembre, a més, tindran lloc els Diàlegs al Palau Robert. Catalunya en valor, una sèrie de converses per difondre temes estratègic­s del Govern. Les jornades es dividiran en tres sessions, en format de taula rodona, i els convidats seran persones expertes en els àmbits de la sostenibil­itat, la digitalitz­ació i la innovació, economia i empresa. Una acció, en definitiva, que vol incidir en l’intercanvi de coneixemen­t i l’escolta activa. A principis de setembre, es donaran a conèixer les propostes expositive­s i altres activitats del Palau Robert fins a finals d’any.

ACTUALMENT PODEU VISITAR LES MOSTRES ‘NOVA PANTALLA. EL VIDEOJOC A CATALUNYA’ I ‘LES LLENGÜES NO MOREN, LES MATEN’

 ?? FOTOS: PALAU ROBERT ?? Bratia, un dels tres grups que demà actuaran al Jardí del Palau Robert.
FOTOS: PALAU ROBERT Bratia, un dels tres grups que demà actuaran al Jardí del Palau Robert.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain