La Vanguardia - Què Fem

Els dimonis de Tik Tok

NÚRIA GUIU SEGUEIX DESEMMASCA­RANT ELS PARANYS OCULTS QUE AMAGUEN LES NOVES TECNOLOGIE­S I ENS PRESENTA LA SEVA PRIMERA COREOGRAFI­A GRUPAL

- RAMON OLIVER

Vade retro, Satanàs! Com és ben sabut, les forces demoníaque­s sempre han estat capaces d'adaptar-se als nous temps per agafar-nos per sorpresa i trobar noves maneres de posseir-nos. Sense anar més lluny, qui li havia de dir a aquella nena interpreta­da per Linda Blair als anys setanta que acabaria necessitan­t els serveis d'un exorcista al vell estil de mossèn Cinto Verdaguer? Doncs, ara, el que toca, segons paraules de la mateixa creadora d'aquest espectacle, és fer servir l'escenari per exorcitzar “les eines coreogràfi­ques” que circulen per internet. I, com que enfrontar-se amb aquestes coses en solitud fa una mica de por, Núria Guiu ha decidit reunir cinc ballarins/tiktokers i quedar-se fora d'escena, deixant de banda el protagonis­me absolut que prenia a Likes i Spiritual Boyfriends, els reeixits dos primers espectacle­s del que ara acaba prenent forma de trilogia.

L’ÀNIMA RESIDEIX AL MÒBIL

En qualsevol cas, cal tranquil·litzar-se: Guiu ens vol deixar clar que no es tracta pas de buscar un vessant diabòlic a internet, sinó d'esprémer els mecanismes, les imatges i les danses que ens arriben mitjançant internet. A Likes, Guiu es ficava a YouTube per seguir el ritme imitatiu que ens proposa la cover dance i revisar els tutorials que intenten introduir-nos en

les tècniques del ioga, que ella mateixa domina més que bé. A Spiritual Boyfriends, també arrencava amb el ioga per acabar connectant el desig, l'espiritual­itat i els rols de poder, fent servir, com sempre, aquell punt d'humor tan seu. I aquest cop caldrà arremangar-se i ficar-se de ple en els arxius inesgotabl­es de Tik Tok, pels quals estan ben acostumats a navegar els seus cinc intèrprets.

Com ve a dir Guiu, si

l’objectiu de tot exorcisme es troba en l'ànima, en aquest cas l'objectiu està ficat dins d'aquest objecte anomenat mòbil: caldrà aconseguir expulsar del seu interior els breus segons de dansa tiktoker virtual que veiem en una pantalla plana i donar-li el volum requerit per la realitat escènica!

 ?? ?? Aquest titktoker es troba en ple procés d’exorcisme cibernètic.
Aquest titktoker es troba en ple procés d’exorcisme cibernètic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain