La Vanguardia - Què Fem

Viure el millor del modernisme

LA FIRA MODERNISTA TORNA A TERRASSA AQUEST CAP DE SETMANA, AMB ACTIVITATS PER A TOTS ELS GUSTOS

-

Com cada primavera, la Fira Modernista torna a la ciutat de Terrassa per mostrar autèntique­s joies del modernisme industrial des d’una altra perspectiv­a, en un recorregut que inclou fàbriques, residèncie­s i antics magatzems amb molta història.

Aquest any, la cita serà el cap de setmana del 7 i 8 de maig i, com ja és habitual, el catàleg d’activitats superarà les 300 propostes, adreçades a tota mena de públic, dins la programaci­ó d’una Fira que s’ha convertit en una autèntica cita de referència a tot el país.

Activitats per a tothom

Impulsada per l’Ajuntament de Terrassa l’any 2013, amb la intenció de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera a la ciutat, la Fira Modernista ja ha celebrat 19 edicions i s’ha convertit en un esdevenime­nt de visita gairebé obligada, gràcies a l’àmplia oferta de programaci­ó. La proposta inclou activitats per a tot tipus de visitants, així com un ampli ventall d’opcions per al públic infantil i familiar, amb tallers per als més petits de la casa, jocs tradiciona­ls i d’època, atraccions, històries, cercaviles i gegants, entre moltes altres activitats per gaudir en família.

Considerad­a la gran festa del modernisme a Catalunya, enguany les persones que visitin la fira tindran l’oportunita­t de fer un autèntic viatge en el temps i viure una experiènci­a única participan­t en recreacion­s històrique­s, coneixent la feina d’artesans tradiciona­ls, fent visites als edificis moderniste­s principals de la ciutat, visitant exposicion­s o gaudint de la cultura popular i dels diferents espectacle­s programats. I, per sobre de tot, podran descobrir el caliu de la gent que protagonit­za la Fira al carrer amb vestits d’època.

Una ciutat università­ria centenària

Coincidint amb el 120è aniversari de la col·locació de la primera pedra del Palau d’Indústries, la Fira Modernista d’enguany estarà dedicada a la Universita­t. Aquest palau és un edifici que, amb el temps, es va convertir en l’Escola Industrial, i que va ser l’origen dels estudis universita­ris a Terrassa i un puntal de referència de l’ensenyamen­t universita­ri i de l’estudi de les enginyerie­s. A més, va ser un important catalitzad­or de l’actual campus urbà, que fa de Terrassa un referent universita­ri dins i fora del país. D’aquesta manera, la Fira Modernista retrà homenatge als 120 anys de vida università­ria a la ciutat i a l’aposta que va fer Terrassa, a finals del segle XIX i principis del XX, per l’educació i el coneixemen­t com a vehicle per construir una ciutat més moderna.

Així, doncs, la Fira Modernista de Terrassa 2022 sumarà diferents activitats vinculades a la història università­ria de la ciutat, com ara visites guiades als edificis històrics del campus, exposicion­s i xerrades, entre d’altres. Un seguit de propostes que se sumaran a l’ampli ventall d’activitats que tradiciona­lment formen part del programa de la Fira Modernista de Terrassa, i que inclouen una programaci­ó àmplia i variada que permetrà gaudir de l’ambient dels carrers amb recreacion­s històrique­s, tot participan­t en les manifestac­ions de cultura popular, l’artesania i el patrimoni modernista.

Tot plegat, acompanyat d’una àmplia proposta gastronòmi­ca, en la qual un gran nombre d’establimen­ts de restauraci­ó de la ciutat també fan un viatge en el temps recuperant receptes de l’època i oferint uns menús moderniste­s originals i de qualitat.

Més informació:

• Firamodern­ista.cat

 ?? ?? Terrassa es transforma, els primers dies de maig.
Terrassa es transforma, els primers dies de maig.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain