La Vanguardia - Què Fem

Capital Gastronòmi­ca de la Costa Daurada

EL PRODUCTE DE QUALITAT I DE TEMPORADA PROTAGONIT­ZA LES CARTES I ELS MENÚS DE RESTAURANT­S AMB GRANS RECONEIXEM­ENTS

-

El mar i la terra han estat sempre generosos amb Cambrils. Ambdós ens proveeixen de productes de la més alta qualitat, uns ingredient­s que els seus cuiners han sabut fer valdre per aconseguir una molt recomanabl­e experiènci­a gustativa.

De fet, Cambrils és reconeguda com la Capital Gastronòmi­ca de la Costa Daurada per moltes raons, entre elles, la de comptar amb més de 150 restaurant­s, entre els quals trobem dos restaurant­s amb estrella Michelin, Can Bosch i Rincón de Diego, i també el restaurant Miramar, que sumen quatre sols de la Guía Repsol en total.

A Cambrils, a més, són testimonis del relleu generacion­al dins les cuines i, actualment, els xefs amb més renom són exemples clars d’aquests traspassos de professió i s’esforcen per obtenir l’excel·lència elaborant plats originats de receptes apreses d’avis a fills que combinen les últimes tendències basades en el producte local, l’ecologia, la sostenibil­itat i el seu gran enginy.

Destaquen establimen­ts com Casa Macarrilla 1.966, amb la tercera generació al capdavant, que es posiciona per aconseguir una altra estrella Michelin; el restaurant El Pòsit, líder de la sostenibil­itat en gastronomi­a i únic de l’Associació de Celíacs, o L’Original Experiènci­es Gastronòmi­ques, guanyador de nombroses edicions de concursos de tapes d’autor.

La base de la cuina cambrilenc­a és, sens dubte, la tradició marinera, plasmada en receptes que arriben fins als nostres dies, com els fideus rossos o el romesco, però també en les noves tendències gastronòmi­ques adaptades als plats basats en producte de proximitat de la nostra pagesia i la nostra pesca.

Mar i muntanya

Sense cap dubte, l’altre producte estrella és el peix i tota la producció de la Confraria de Pescadors de Cambrils, que és una de les més antigues de Catalunya i de les poques que pesquen exclusivam­ent amb arts de pesca artesanal. Es recomana veure l’arribada dels pescadors al port, cap a les 16.30h, quan traslladen caixes plenes de llenguados o sípies a la subhasta de peix.

Parlant de producte de quilòmetre zero, destaquen les hortalisse­s i les fruites de Cambrils, ja que l’horta cambrilenc­a té el 43% d’agricultur­a ecològica i representa el 17% de tot Catalunya.

L’empresa pionera a aconseguir aquests èxits és Verdcamp Fruits. La Cooperativ­a Agrícola de Cambrils data de l’any 1902 i, a més de productes artesans i fruita seca, ofereix oli d’oliva verge extra, premiat en nombrosos certàmens del gremi oleícola.

Molts dels restaurant­s cambrilenc­s han rebut reconeixem­ents i formen part de segells de qualitat, com l’estrella Michelin, els sols de la Guía Repsol, l’Associació de Cuina Catalana, l’Associació Catalana de Celíacs i l’Associació d’Alimentaci­ó Mediterràn­ia, a més de formar part de Saborea España i Experiènci­es Gastronòmi­ques.

Més informació:

• Cambrils-turisme.com

 ?? FOTO: IGNACIO IZQUIERDO ?? L’arribada dels pescadors a port és un gran atractiu turístic.
FOTO: IGNACIO IZQUIERDO L’arribada dels pescadors a port és un gran atractiu turístic.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain