La Vanguardia - Què Fem

Una segona oportunita­t

QUIQUE DACOSTA INAUGURA L’ESPAI PLÉNITUDE 2 LOUNGE I DONA PROTAGONIS­ME A UN XAMPANY DE DOM PÉRIGNON QUE TÉ UN ENVELLIMEN­T DE QUINZE ANYS

- ANNA TORRENTS

La ciutat valenciana de Dénia és una gran representa­nt del que es defineix com a destinació gastronòmi­ca: un indret que, per la qualitat dels restaurant­s, mereix una parada en l’itinerari turístic. Un dels màxims responsabl­es d’aquest fet és, sense dubte, l’establimen­t capitaneja­t pel xef Quique Dacosta, que no només reflexiona sobre la bellesa vinculada amb l’acte de menjar, sinó que també s’aventura a revisionar plats antics per actualitza­r-los segons la modernitat. I ho fa tot inaugurant, aquesta mateixa setmana, un nou espai que està estretamen­t vinculat amb l’esperit de Dom Pérignon.

QUINZE ANYS D’ESPERA

Sota el nom de Plénitude 2 Lounge, aquest espai, que és el primer d’aquestes caracterís­tiques a tot Espanya, és a l’entrada del famós restaurant amb tres estrelles Michelin. Es tracta d’un gran cub de vidre amb una taula central imponent, pensada per compartir una experiènci­a conjunta, ja que s’hi poden asseure un total de vint comensals. Només aquí podreu tastar un menú ad hoc exclusiu en què el xef s’ha inspirat en un xampany concret per reflexiona­r sobre les arrels culturals i el pas del temps. Cal explicar, en aquest sentit, que el Plénitude 2 és la segona vida d’una anyada de Dom Pérignon. Això vol dir que, durant quinze anys, s’ha controlat l’envellimen­t d’aquest xampany per tal d’aconseguir una beguda encara més especial i única, amb un sabor molt intens i harmònic que esdevé molt més llarg en boca.

De fet, i per tastar bé la diferència, durant la visita podreu combinar una copa de Dom Pérignon Vintage (que seria part de la primera vida d’aquest xampany) amb un Plénitude 2, mentre ho marideu amb plats especials del xef. Com explica Dacosta: “És molt difícil posar un plat a l’altura d’un Dom Pérignon, però, coneixent-los, vaig pensar que jo també volia mirar aquesta segona vida d’algun dels meus plats”. No es tracta, però, d’un retorn a plats històrics, sinó més aviat d’una revisió de la seva creativita­t expressada en forma de creacions com el pa d’àngel de mantega fumada i flors. Podreu tastar-ho com un petit menú sol o bé com a part del brillant Cocinar Belleza.

PLÉNITUDE 2 LOUNGE

RESTAURANT QUIQUE DACOSTA. RASCASSA, 1 URB. EL POBLET, DÈNIA. TEL: 965 784 179. HORARI: DE DC. A DG., DE 13:30 A 14H I DE 20:30 A 21H. CAL RESERVAR. ACTE PLÉNITUDE 2: 220€.

• Domperigno­n.com • Quiquedaco­sta.es

 ?? FOTO: ALEXANDRE JAMES ?? El cèlebre xef de Dénia s’ha aliat amb un dels millors xampanys del món.
FOTO: ALEXANDRE JAMES El cèlebre xef de Dénia s’ha aliat amb un dels millors xampanys del món.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain