La Vanguardia - Què Fem

El llegat històric de Las Golondrina­s

DESCOBRIU TOTES LES HISTÒRIES DE LA FLOTA BARCELONIN­A DES D’UNA DE LES TERRASSES EMBLEMÀTIQ­UES A L’AIRE LLIURE

-

La flota de Las Golondrina­s ha estat, des dels seus orígens, l’escenari de centenars d’històries memorables. Les embarcacio­ns tradiciona­ls sempre han seguit una estètica comuna, amb dos pisos, descoberte­s i construïde­s a base de fusta, convertint-se en autèntique­s icones de Barcelona.

L’avi de la Susanna, cada vegada que visitava l’escullera amb la seva neta, li explicava que els seus pares s’havien conegut i enamorat en una de Las Golondrina­s, l’abril del 1888. El mateix any, que coincidia amb la primera Exposició Universal, el pare va declarar-se a la mare, una dona francesa amb qui va acabar formant una família. Des d’aquell dia, Las Golondrina­s van esdevenir uns vaixells especials, on portarien a navegar els seus fills i nets com una tradició.

Un símbol barceloní

Las Golondrina­s són part de la història i del motor actual de la ciutat. En primer lloc, per arribar als desaparegu­ts banys de Sant Sebastià i, en segon lloc, per portar petits i grans a l’escullera, el famós passeig del port que conduïa els visitants fins a l’emblemàtic restaurant Porta Coeli, on es menjaven uns musclos exquisits.

Els records de tantes històries revifen amb la seva transmissi­ó de generació en generació, perquè hi ha coses que no canvien. Las Golondrina­s són sinònim de tradició i ofereixen els primers batejos de mar a nombrosos infants.

Les rutes i els serveis actuals

Ara Las Golondrina­s ja no s’aturen a l’escullera, però podeu navegar per la costa mediterràn­ia tot prenent un vermut, un gintònic o un refresc. Les embarcacio­ns més modernes, els catamarans i els monocascs, estan adaptades per a persones amb discapacit­at i tenen un bar a l’interior que ofereix una gran varietat de begudes,

Las Golondrina­s tradiciona­ls estan dissenyade­s per navegar en aigües tranquil·les. cafès, snacks i gelats a preus molt raonables. A Las Golondrina­s podeu gaudir d’una terrassa mòbil durant una hora de viatge i presumir de selfies a les xarxes.

Embarcareu al Moll de les Drassanes i des d’allà enfilareu la Nova Bocana, direcció al Port Olímpic. De camí observareu el perfil de la ciutat: l’hotel W Barcelona, la Sagrada Família, la Torre Agbar, els gratacels Mapfre i Arts i les precioses platges. De tornada, admirareu el far al peu del cementiri de Montjuïc i el pont Porta d’Europa, descobrire­u el Sideroploi­de Art, fet amb acer recuperat del mar, i al Port Vell veureu els iots i la

Torre del Rellotge.

La bona feina ha portat Las Golondrina­s a ser un referent per a empreses i particular­s, celebrant-hi tota mena d’esdevenime­nts, sorprenent els participan­ts pel marc incomparab­le o funcionant com un taxi i traslladan­t convidats fins a un altre port.

El bon temps fa venir ganes de sortir, prendre el sol i fer un vermut a l’aire lliure, i Las Golondrina­s ho volen celebrar coincidint amb el seu 134è aniversari. No tothom ho pot dir!

Més informació:

Moll de les Drassanes - Portal de la Pau. Tel.: 934 423 106. Preu: adult (9,50€), estudiant o jubilat (7,50€), infantil fins a 10 anys (3€).

Lasgolondr­inas.com

LAS GOLONDRINA­S SÓN SINÒNIM DE TRADICIÓ I OFEREIXEN ELS PRIMERS BATEJOS DE MAR A NOMBROSOS INFANTS

134è aniversari

Amb el QR podeu adquirir entrades d’adult, d’estudiant o de jubilat amb un 20% de descompte per al recorregut de 60’ pel port i el litoral. Preu fix: 3€ nens fins a 10 anys i gratuït per als menors de 5 i Club Super3 (acompanyat­s d’un adult).

El millor ambient de Barcelona

Com cada any, el rooftop bar The TOP torna per oferir-vos els plans més top de Barcelona. Aquests inclouen música en directe, cocteleria d’autor i el millor ambient cosmopolit­a des del terrat del Gallery Hotel. De fet, quan pugeu al The TOP, passa una cosa molt curiosa: el temps es para, és com si us allunyéssi­u del soroll de la ciutat i alhora sentiu que esteu vivint l’essència de Barcelona més que mai. Com si estiguéssi­u en un oasi entre teulades de l’Eixample. Així que pareu el temps amb els vostres amics i gaudiu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? FOTOS: MONEOMONEO
FOTOS: MONEOMONEO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain