La Vanguardia - Què Fem

Palaus amb molts secrets

NO CAL DORMIR A L’IMPONENT ROYAL MANSOUR MARRAKECH PER DESCOBRIR BONA PART DE LES SEVES JOIES AMAGADES

- ANNA TORRENTS

Segurament heu sentit a parlar del Royal Mansour: ideat pel rei del Marroc, Mohamed VI, aquest hotel d’alta gamma és un dels més reputats arreu del món, gràcies a una combinació única de luxe i tranquil·litat que ha estat pensada fins al darrer detall. Com expliquen des d’aquest hotel format per 53 riads diferents i dirigit de manera impecable per Jean-Claude Messant, “els suïssos han inventat el rellotge, però els marroquins hem inventat el temps”. I alguna cosa hi ha de certa, en aquesta frase, ja que entrar en aquest palau és oblidar per uns moments tot el que queda a fora. El temps, aquí, funciona d’una manera diferent.

LA MILLOR GASTRONOMI­A

Tot i que els seus imponents riads tenen un preu alt –o potser no tant, ja que aquí no parlem d’habitacion­s, sinó de cases de tres pisos amb terrassa i piscina, així com d’un equip de treballado­rs gairebé invisible que es mou per uns passadisso­s interns–, hi ha diverses opcions que ens permeten descobrir aquest establimen­t sense dormir-hi. Possibleme­nt, la més fàcil és visitar un dels seus restaurant­s, oberts a tot el públic.

Entre ells, destaca La Table, una braseria moderna i atemporal dirigida per Yannick Alléno, que té un total se sis estrelles Michelin. El xef ha ideat una carta que aposta pels productes ecològics conreats a la regió (molts dels ingredient­s es planten a l’hotel mateix), en una minuta d’influència francesa amb especialit­ats com la carn madurada al celler del restaurant. Detalls com la vaixella, les taules ovalades i la decoració, a càrrec de 3BIS i inspirada en la natura, acaben de conferir al local una aura ben acollidora i relaxant.

Si preferiu sabors marroquins tradiciona­ls, teniu una cita cada divendres al migdia, quan el xef Karim Ben Baba ofereix un menú contundent protagonit­zat per un cuscús vegetarià, de pollastre o de xai tradiciona­l, al restaurant La Grande Table Marocaine. Per postres, podreu triar entre dos grans clàssics del país africà: pastela infusionad­a amb flor de taronger i ametlles caramel·litzades o taronja amb canyella. Per últim, també cal destacar el restaurant Sesamo, dissenyat per Massimilia­no Alajmo, el xef més jove del món en rebre una estrella Michelin i conegut popularmen­t com “el Mozart de la cuina italiana”. Aquesta és una experiènci­a inigualabl­e que transita per alguns dels plats cèlebres del xef, com ara el puré de patata i tinta de calamar, però que alhora, i com el propi Royal Mansour, evoluciona constantme­nt. A la cuina del Sesamo, a més, s’organitzen tallers de pastisseri­a durant el dia.

RELAXAR-SE AMB UN ART MIL·LENARI

Una altra bona manera de conèixer de prop aquest hotel és visitar el seu

imponent spa, un espai encisador on el marbre blanc és el protagonis­ta. Entre tots els tractament­s, la recomanaci­ó és apuntar-se als rituals hammam, guardonats amb molts premis internacio­nals. Un dels més interessan­ts és el Hammam Evasion, una experiènci­a immersiva de 60 minuts, que inclou una exfoliació amb guant de kessa i pasta exfoliant de mel d’ambre, així com una aplicació de sabó calmant amb infusió de flor de taronger. Una proposta que aconseguei­x alliberar tensions alhora que ens permet experiment­ar una part molt important de la cultura marroquina, ja que es basa en rituals de bellesa millenaris. Abans de començar el tractament, a més, podreu visitar la piscina coberta de l’hotel, possibleme­nt la joia millor amagada del recinte i ubicada molt a prop de l’imperdible jardí ideat pel paisatgist­a Luis Vallejo.

Una altre opció per visitar l’hotel, per últim, és la d’adquirir un

Day Pass amb què us podreu relaxar a la piscina descoberta i tastar el restaurant Le Jardin.

Més informació:

• Royalmanso­ur.com

CADA DIVENDRES AL MIGDIA, EL RESTAURANT LA GRANDE TABLE MAROCAINE OFEREIX UN MENÚ PROTAGONIT­ZAT PER UN CUSCÚS BEN CONTUNDENT

 ?? ?? Cada riad de l’hotel té una terrassa amb vistes
A sota, les ‘manqúixes’ de La Table es fan amb verdures que creixen al Royal Mansour.
Cada riad de l’hotel té una terrassa amb vistes A sota, les ‘manqúixes’ de La Table es fan amb verdures que creixen al Royal Mansour.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain