La Vanguardia - Què Fem

L’epicentre de l’artesania catalana

ASCÓ ACULL UN ANY MÉS LA MOSTRA D’ARTS I OFICIS, QUE COMBINA TALLERS I TASTS DE PRODUCTES AMB SORTIDES AMB LO ROGET

- Més informació: • Ascoturism­e.cat

Com cada any, Ascó torna per uns dies al seu passat i el barri Antic s’omple d’artesans i artesanes d’arreu que ens acostaran a la seva manera de treballar i crear. Durant el cap de setmana, la Mostra d’Arts i Oficis reuneix els i les millors mestres artesans del país, i és l’únic esdevenime­nt de l’Estat que els aplega en quantitat i diversitat. Els i les mestres artesans ensenyaran els seu art al llarg de l’espai de la Mostra. És una oportunita­t excel·lent per conèixer, també, una de les moreries més representa­tives de l’Ebre català.

A més de parades d’artesania, gastronomi­a i productes locals, es fan tallers artesanals, jocs infantils, concerts i altres activitats pels carrers de la vila.

Les activitats del dissabte

Aquest dissabte, 21 de maig, podreu gaudir de diversos espectacle­s i activitats durant tot el matí. Trobareu, per exemple, balls de gegants a la plaça de l’Església en tres horaris diferents: a les 11, les 12 i les 13h.

A les 18h, a la mateixa plaça, també hi haurà l’espectacle de Trak Trak Pallassos, mentre que, al Casal Municipal d’Ascó, podreu gaudir del grup de versions Tàrraco Surfers i de DJ locals, a partir de les 00h.

El dissabte també trobareu activitats amb el llaüt Lo Roget, amb el qual podreu sortir en dos torns diferents, a les 10 i a les 17.30h. Es tracta d’una manera immillorab­le per descobrir el bosc de ribera, les aus i la vegetació de l’entorn, i d’arribar fins al Pas de l’Ase, el congost més estret de l’Ebre català. Reserves i tiquets: • Ascoturism­e.cat

Un diumenge ple d’espectacle­s

El diumenge us esperen encara més activitats. A les 12h, a la plaça del Fossar Vell, trobareu l’espectacle de titelles La Ventafocs que no volia menjar perdius, un conte modern amb què poder reflexiona­r sobre molts temes: gènere, autoestima, presa de decisions, prejudicis..., i també La meitat d’en Jan, basat en un conte de Gemma Lienas, que ens introdueix en el món de la igualtat de gènere. A la plaça de l’Església, a les 18h, trobareu un espectacle de Magic Clown.

El mateix diumenge, podreu descobrir la natura de l’entorn, a les 10h, tot navegant pel riu Ebre amb el llaüt Lo Roget. Us acompanyar­à el personal tècnic i coneixereu l’espectacul­ar geologia i morfologia del riu, així com la vegetació i la fauna, que anireu observant al llarg del recorregut. A més, tindreu a disposició material d’observació, com ara prismàtics i guies visuals, per tal d’identifica­r les espècies de fauna. A més, acabareu amb un aperitiu de productes locals i un tastet de Lutra, una cervesa artesana molt ben arrelada al territori, gràcies a ingredient­s sorprenent­s: la menta i la regalèssia.

Una mica més tard, a les 12h, s’organitza una visita teatralitz­ada al castell. A la comanda templera d’Ascó van tenir lloc fets importants, dels quals es conserven molts documents. Ara podreu conèixer, de primera mà i amb personatge­s històrics, alguns dels fets que van passar aquí.

També a les 12h, l’activitat Riu i vi us proposa anar a bord del llaüt Lo Roget mentre tasteu els vins del Molí de Rué. En acabar el passeig, us desplaçare­u fins al celler per continuar el tast. Reserves de tiquets:

• Ascoturism­e.cat

Degusteu La Ribera

El programa Degusta Ribera d’Ebre, que neix d’un projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, vol donar a conèixer el producte agroalimen­tari que es produeix a la comarca. És per això que, a la plaça del Fossar Vell, trobareu diversos productors que no només us vendran els seus productes, sinó que també us explicaran com els elaboren. D’altra banda, a la plaça del Fossar Vell, hi haurà diferents presentaci­ons, demostraci­ons i tasts de productes, a la Zona Showcookin­g.

Tallers infantils

Durant aquestes jornades trobareu un gran nombre de tallers infantils, que inclouen temes com l’enquaderna­ció d’una llibreta, l’estampació tèxtil i la confecció d’un coll bufanda, a més de tallers de pa, de pintura de mandales, de peces de fusta, de piruletes de sabó, d’elaboració de paper artesanal i de pintat de rajoles amb tècnica de socarrat, entre d’altres. Els tiquets per als tallers els trobareu als estands de l’Ajuntament d’Ascó, a la plaça de l’Església. També hi haurà un espai de joc lliure i experiment­ació amb família, on es tractaran temàtiques com la música, la psicomotri­citat i la lectoescri­ptura.

DURANT AQUESTES JORNADES TROBAREU UN GRAN NOMBRE DE TALLERS INFANTILS I PODREU SORTIR AMB EL LLAÜT LO ROGET

 ?? ?? A sobre, durant el cap de setmana s’organitzen diversos tallers. A l’esquerra, el vi és una part important de les jornades.
A sobre, durant el cap de setmana s’organitzen diversos tallers. A l’esquerra, el vi és una part important de les jornades.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain