La Vanguardia - Què Fem

El transatlàn­tic de l’amor

RAFA ZAFRA AGAFA LES REGNES DE L'AMAR, EL NOU RESTAURANT GASTRONÒMI­C DEL PALACE BARCELONA, QUE APOSTA PER LA CULTURA GASTRONÒMI­CA MEDITERRÀN­IA

- ANNA TORRENTS

La tornada a la cuina de producte és una tendència imparable. Els comensals s’allunyen cada vegada més de les esferifica­cions i els plats de vint ingredient­s per tornar a les arrels d’uns productes despullats i imponents. En aquesta línia s’acaba d’inaugurar el restaurant Amar, un autèntic transatlàn­tic amb un gran equip i una proposta clara: la de tornar a posicionar El Palace Barcelona com una parada culinària obligada.

CADA DETALL COMPTA

Les tonalitats blaves que dominen el restaurant no són pas casualitat: rere el projecte hi ha una filosofia marinera que impregna tota la proposta, en un espai dissenyat per Elena Prats i Eva Pous que, fins i tot, compta amb les obres d’art d’Íñigo Manterola, que actualment exposa la seva obra al vestíbul de l’hotel. Els ingredient­s també es tracten com obres d’art i s’exposen a les vitrines del passadís com si fossin joies. Cada detall, a l’Amar, està rigorosame­nt pensat.

ESTIMAR LA CUINA

La minuta té el segell del xef Rafa Zafra ,un autèntic geni a l’hora de comprendre la tornada als orígens de la gastronomi­a catalana, i s’articula, com no podria ser d’una altra manera, al voltant de l’amor. Sigui com a afició cap a les ostres –en un homenatge a Albert Adrià–, cap al caviar –l’ingredient estrella de la cuina de Zafra, que complement­a amb eriçons, rajades o el biquini més car de la ciutat, amb un preu de 100 euros– o cap als plats per compartir –com l’ensalada russa de cabra de mar o els musclos al xerès.

La cuina casolana apareix en forma dels genials pèsols amb tripa de bacallà, bull negre i tòfona, o en les mongetes de Santa Pau amb morrijo de tonyina i cansalada, que es complement­en amb receptes d’esperit francès que ja se servien a l’antic Hotel Ritz, ara fa cent anys. Parlem de l’aspic de marisc, el llentàrgua­do à la meunière o el bistec tar a la manera tradiciona­l, que podreu maridar amb els excel·lents vins de l’imponent celler de l’establiamb ment. Per postres, quedeu-vos les profiterol­es amb nata i toffee o amb la refrescant fruita alegre.

AMAR

●●●●●

EL PALACE BARCELONA. GRAN VIA DE LES CORTS CATALANES, 668. TEL.: 931 039 988. METRO: PASSEIG DE GRÀCIA (L2). HORARI: DINARS DE DT. A DG., DE 13.30 A 17H; SOPARS DE DT. A DS., DE 20 A 00H. PREU MITJÀ: 80€. • Hotelpalac­ebarcelona.com

 ?? FOTO: CARLOS GARRALAGA ?? Els eriçons se serveixen amb un tàrtar de gamba amb caviar.
FOTO: CARLOS GARRALAGA Els eriçons se serveixen amb un tàrtar de gamba amb caviar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain