La Vanguardia - Què Fem

L’univers del videojoc

EL PALAU ROBERT ORGANITZA AQUEST ESTIU UN CICLE D’ACTIVITATS AL VOLTANT DE L’EXPOSICIÓ NOVA PANTALLA

-

Nova pantalla. El videojoc a Catalunya és el títol de l’exposició que ocupa la sala 3 del Palau Robert. Fins al 4/9, tindreu l’oportunita­t de visitar la mostra que analitza el sector del videojoc a Catalunya, entenent-lo com un fet social amb una comunitat i unes repercussi­ons. Al voltant de la mostra, però, també s’ha programat un cicle d’activitats paral·leles d’allò més interessan­ts.

PROFESSION­ALS DE RENOM

Sota el nom de Formació profession­al i videojocs: disseny, desenvolup­ament i programaci­ó de videojocs a l’FP, el Departamen­t d’Educació organitza una conferènci­a per tractar tres cicles formatius relacionat­s amb el sector del videojoc (21/6, 10H).

En primer lloc, el Cicle Formatiu de Grau Superior Animacions 3D, jocs i entorns interactiu­s, que capacita per animar en 2D i en 3D per a produccion­s audiovisua­ls. En segon lloc, el Cicle Formatiu de Grau Superior Desenvolup­ament d’Aplicacion­s Multiplata­forma, Perfil Profession­al, Videojocs i Oci Digital, que ensenya a definir les fases del disseny d’un videojoc, a crear personatge­s, escenaris i atrezzo i realitzar la programaci­ó de videojocs 2D i 3D. I, finalment, el curs d’especialit­zació Desenvolup­ament de Videojocs i Realitat Virtual, on s’aprèn a dissenyar videojocs per a diferents plataforme­s, així com aplicacion­s interactiv­es de realitat virtual i augmentada. Els ponents que hi participar­an són Maria Alvira, coordinado­ra pedagògica de l’Institut Mare de Déu de la Mercè i professora; Jordi Cárdenas, assessor tècnic docent; Lluís Laborda, assessor tècnic docent, i Àlex Ríos, professor de l’Institut Pedralbes. També es vol parlar de les formacions i les sortides università­ries en una presentaci­ó el mateix dia, organitzad­a pel Departamen­t d’Universita­ts i Recerca, i amb representa­nts de les vuit universita­ts catalanes que ofereixen graus en videojocs (11H).

ACTIVITATS AL JULIOL

Per part de Xavier Puig Soler, auditor de Sistemes d’Informació de l’APDCAT, i Joana Marí Cardona, DPD i responsabl­e de Projectes Estratègic­s de l’APDCAT, el Palau Robert ha organitzat la xerrada Videojocs i privacitat: bons consells per protegir les nostres dades (6/7, 18H).

El mateix dia, també hi haurà l’activitat Videojocs com a experiènci­es memorables: aprenentat­ge i efectes positius (6/7, 19H). Els ponents Òscar Garcia Pañella, director acadèmic d’ENTI i soci de l’empresa transmèdia CookieBox; Gisela Vaquero, dissenyado­ra de videojocs i fundadora de Women in Games ES (WIGES) i de Jellyworld, i David Tugués, soci de Kailacom i d’Adventuriq, parlaran dels serious games, és a dir, els jocs amb objectiu educatiu.

Més tard, la Secretaria de Política Lingüístic­a ha programat la ponència El català als videojocs: una partida per guanyar, amb Roger Baldomà, de la Comissió de Videojocs Plataforma per la Llengua, com a ponent. En la sessió es reflexiona­rà sobre les millors opcions per incrementa­r el català en aquest sector estratègic (12/7, 18H).

UNA JORNADA MOLT ESPECIAL

Entre totes aquestes activitats, el 8 de juliol s’ha organitzat La tarda del videojoc a Catalunya. Els jardins es converteix­en en un punt de trobada per als creatius i els aficionats del sector del videojoc a casa nostra. Serà una tarda de conferènci­es que tracten diferents vessants del sector, com la creativita­t, el finançamen­t o els mitjans especialit­zats, que acabarà amb una sessió de música de videojocs.

Hi haurà un total de quatre ponències: Com finançar la producció d’un videojoc (16H), amb la presència de representa­nts d’estudis catalans; Els desenvolup­aments col·laboratius en els grans jocs ‘Triple A’(16.45H), amb membres d’Ubisoft, que explicaran el cas d’Assassin’s Creed Valhalla; Procés creatiu (17.30H), per tractar els punts de partida, i Taula rodona sobre periodisme i crítica de videojocs (18.15H), una proposta de CITM-UPC, amb periodiste­s com Deborah López Rivas. Finalment, també s’ha programat l’Especial 20 anys del Generació Digital d’iCat FM (19H) i una sessió de música de videojocs (20H).

EL 8 DE JULIOL TINDRÀ LLOC UN PUNT DE TROBADA AMB QUATRE PONÈNCIES PER A CREATIUS I AFICIONATS DEL SECTOR DEL VIDEOJOC

 ?? ?? Descobriu tots els secrets dels videojocs. FOTOS: PALAU ROBERT
Descobriu tots els secrets dels videojocs. FOTOS: PALAU ROBERT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain