La Vanguardia - Què Fem

El final del Camí Ignasià és l’inici d’un de nou

MANRESA OBRE LES PORTES ALS VIATGERS QUE TRANSITEN EL CAMÍ IGNASIÀ A UNA ÀMPLIA OFERTA CULTURAL I GASTRONÒMI­CA

-

Manresa és la ciutat final del Camí Ignasià. Una ruta que recrea l’itinerari que Ignasi de Loiola va recórrer el 1522 des d’Azpeitia (Euskadi) fins a Manresa. Després de la seva conversió espiritual, va fixar el seu destí a la ciutat santa de Jerusalem.

Actualment, el Camí s’inicia a la casa on va néixer i ens condueix fins a la Cova de Sant Ignasi. Es tracta d’un itinerari de 27 etapes, amb vora 700 quilòmetre­s, i a través del qual es poden descobrir paisatges, patrimoni cultural, santuaris magnífics, com el de Loiola, Arantzazu, El Pilar i Montserrat, i gaudir de les enogastron­omies locals. Manresa és el final d’aquest camí, però també és un inici per a tothom que visiti la ciutat.

Senderisme i turisme cultural

L’última etapa va des de Montserrat fins a Manresa, on es passa del paisatge rocallós al paisatge urbà, travessant boscos i zona de vinya, al voltant de l’Oller del Mas. Aquesta ruta pot fer-se amb guies especialit­zats, que us acompanyar­an amb avituallam­ents de productes locals, contactant amb l’Oficina de Turisme, o bé participan­t en la Marxa del Pelegrí.

Descobrire­u el patrimoni cultural, com La Seu, una de les principals basíliques del gòtic català, o el santuari de La Cova de Sant Ignasi, el punt més emblemàtic de la ruta ignasiana. En les visites guiades s’inclou també el carrer del Balç, l’Espai Manresa 1522 i explicacio­ns sobre el patrimoni no tangible vinculat a sant Ignasi, com el llegat de l’artista Joseph Beuys o els valors del procés transforma­dor.

Experiènci­es enogastron­òmiques

Una altra manera de descobrir Manresa és a través del paladar. D’una banda, amb un tast de productes locals, tant de varietats de vi de la DO Pla de Bages, com de gastronomi­a, amb els Productes del Pelegrí. D’altra banda, es pot gaudir, cada divendres, de la proposta Tasta el Camí Ignasià, a l’Espai Manresa 1522, una experiènci­a gastrocult­ural on es mariden productes de les diferents comunitats autònomes del Camí amb els productes bagencs.

Les experiènci­es culturals es poden dur a terme individual­ment o en grup.

Benestar i consciènci­a

L’experiènci­a Camí Ignasià conscient suposa un recorregut per algun dels trams del camí amb propostes de connexió amb l’espai i amb un mateix (tallers de respiració, moviment conscient...). Al final, hi ha un tast conscient de vins de la DO Pla de Bages. L’oferta de turisme de benestar s’ampliarà pròximamen­t amb noves propostes que tenen com a objectiu la transforma­ció personal.

El vessant musical

A banda de l’oferta cultural, gastronòmi­ca i de benestar, Manresa també organitza el Festival Sons del Camí, del 7 al 22 de juliol. L’esdevenime­nt comptarà amb la presència d’artistes de la talla de Noa, Ramon Miravet, l’Orfeó Donostiarr­a i El Pot Petit, entre d’altres. Les actuacions tindran lloc a la basílica de La Seu, els Jardins de la Cova, el claustre del Museu Comarcal i l’Anònima. Un dia més tard, el 23 de juliol, tindrà lloc La Refesta del Camí Ignasià, on trobareu espectacle­s de llum i pirotècnia, actuacions de cultura popular i els concerts de Roba Estesa i Strombers.

Més informació: Sonsdelcam­i.cat Manresa202­2.cat Manresatur­isme.cat

• • •

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain