La Vanguardia - Què Fem

Port d’Aro, un ‘smart port’ a la Costa Brava

AQUEST PORT ESPORTIU DEDICAT A L’OCI PRIVAT VOL COBRIR TANT LES NECESSITAT­S DELS USUARIS D’AVUI COM DELS DE DEMÀ

-

Tot i que sovint vinculem els smart ports, o ports intel·ligents, a grans enclavamen­ts portuaris dedicats a la logística, el transport de mercaderie­s i els creuers, Port d’Aro ha aconseguit integrar aquest concepte en un port esportiu, dedicat a l’oci privat i situat al cor de la Costa Brava. L’objectiu? Aconseguir la màxima eficiència i sostenibil­itat a l’hora de cobrir les necessitat­s dels usuaris d’avui i dels de demà.

Els anomenats ports smart es caracterit­zen per integrar eficiència, seguretat, economia i responsabi­litat mediambien­tal, gràcies a la incorporac­ió de les darreres tecnologie­s del sector. Aquests han estat, precisamen­t, els eixos principals que han format el projecte de transforma­ció del port de Platja d’Aro, un espai que s’ha remodelat del tot convertint-se en un exemple d’avantguard­a i innovació en clau verda.

Els elements que formen el renovat port demostren que és possible unir eficiència i disseny. N’és una prova el mobiliari i la il·luminació de la firma barcelonin­a Urbidermis Grupo

Santa & Cole. Amb bancs de baix o nul mantenimen­t que conviden a asseure-s’hi per contemplar el paisatge, al qual s’integren, i una il·luminació regulable que permet controlar el consum energètic i regular la llum per crear diferents ambients, l’entorn portuari esdevé una agradable passejada tant per als qui pernocten allà com per als visitants i els turistes.

Amb la mirada posada en el futur

Si hi ha alguna cosa que caracterit­za els smart ports, i que és clau per entendre el nou Port d’Aro, és que sempre tenen la mirada posada en el

El nou port, que té molt present la sostenibil­itat, és un exemple de tecnologia i modernitat. futur. No se centren a cobrir els requisits i les necessitat­s del present, sinó a oferir respostes a llarg termini, gràcies a la capacitat d’adaptació i adequació a un entorn canviant i que avança ràpidament.

El compromís amb la sostenibil­itat passa per aquesta visió de futur per tal de garantir que l’activitat present no suposi una amenaça ni per al medi ambient ni per a les persones. En aquest sentit, la utilitzaci­ó de materials de llarga durada, la minimitzac­ió de l’impacte paisatgíst­ic i l’eficiència dels recursos contribuei­xen a aquesta responsabi­litat.

El port també ha estat un dels primers a incorporar torretes intel·ligents de subministr­ament de llum i aigua que es connecten a cadascuna de les embarcacio­ns i que es poden controlar directamen­t a través d’una aplicació mòbil. Un exemple de tecnologia i modernitat al servei de les persones i del planeta.

Més informació:

Tel.: 683 519 281.

Clubnautic­portdaro.cat

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain