La Vanguardia - Què Fem

24 quirats de màgia

BRUNO MARS TORNA A BARCELONA AQUEST DIMECRES AMB EL 24K MAGIC WORLD TOUR

- ORIOL RODRÍGUEZ

El 7 d’abril del 2017 passat Bruno Mars pujava a l’escenari d’un Palau Sant Jordi ple de gom a gom. Aquella vetllada, el cantant nord-americà presentava davant del públic barceloní el seu tercer (i fins ara últim) disc, 24K Magic (2016), treball que el refermava com una de les més rutilants estrelles del pop. Encara embarcat en la mateixa gira, el 24K Magic World Tour (el cicle de concerts que més rèdits econòmics va obtenir el curs passat), amb què va visitar-nos aleshores, Mars retorna a la capital catalana, aquesta vegada amb el repte d’omplir un recinte de la magnitud de l’Estadi

Olímpic Lluís Companys. La cita és aquest dimecres, dia 20.

El nen que imitava Michael Jackson

El 8 d’octubre del 1985 va néixer a Honolulu, Hawaii, Peter Gene Hernandez. Des de ben petit, però, el seu pare l’anomenava Bruno. Deia que el seu fill s’assemblava molt al lluitador Bruno Sammartino. Però més que pel ring, ben aviat la criatura es va sentir atreta per l’escenari, i amb tres anys ja protagonit­zava un espectacle en què interpreta­va temes d’artistes com Michael Jackson, The Temptation­s i Elvis Presley. Un amor per la música que no va parar de créixer. Tant és així que el 2003, amb disset anys, va fer les maletes i va marxar a Los Angeles per materialit­zar el seu somni de convertir-se en una de les figures més populars del món de la música.

Un talent al servei dels altres

Només feia un any que (ara ja definitiva­ment rebatejat artísticam­ent com a Bruno Mars) vivia a Los Angeles que el cantant va fer-se un lloc entre la nòmina d’artistes de Motown Records. Malauradam­ent, l’emblemàtic­a discogràfi­ca de música soul no va acabar mai de creure del tot en el talent d’aquell aleshores desconegut cantant acabat d’arribar de Hawaii.

De fet, hi tenien tan poca confiança, que el van aca- bar acomiadant sense que hagués publicat ni un sol tema. Mars va passar els anys següents escrivint sin- gles d’èxit per a artistes com, entre molts altres, Travie McCoy, Adam Levine, B.o.B, Flo Rida, Lil Wayne, Wiz Khalifa i Cee-Lo Green, fins que li va arribar una segona oportunita­t, ara sota la protecció d’un altre segell històric com Atlantic.

Això és el que li agrada

Conjugant un catàleg d’influèncie­s on figuraven noms tan diversos com Police, Prince, Stevie Wonder, Billy Joel, Earth, Wind & Fire, Jay-Z, The Roots, Bobby Brown, Boyz II Men i, sobretot i molt especialme­nt, Michael Jackson…, Bruno Mars es va donar a conèixer el 2010 amb l’àlbum Doo-Wops & Hooligans.

Vuit any després i gràcies a senzills tan efectius com Just the Way You Are, Lazy Song, Talking to the Moon i Count On Me, Mars ha venut gairebé tres milions de còpies del seu debut.

Una jugada que va repetir amb el posterior Unorthodox Jukebox (2012) i senzills imbatibles com Locked Out of Heaven, When I Was Your Man, Treasure i Young Girls.

Precedit del descomunal èxit que va tenir amb Uptown Funk, el tema de Mark Ronson en què va posar la veu, el nord-americà va culminar el seu camí de succés amb 24K Magic (2016), el seu darrer disc i l’àlbum més accentuada­ment marcat pel R&B, el soul i el funk.

Al seu concert de dimecres a l’Estadi Olímpic Bruno Mars tornarà a fer sonar títols ja imprescind­ibles del seu repertori, com l’homònima 24K Magic, Versace on the Floor i That’s What I Like, acompanyat­s dels seus pretèrits obligatori­s.

BRUNO MARS

ESTIL: POP, SOUL, FUNK. ESTADI OLÍMPIC LLUÍS COMPANYS. AV. ESTADI OLÍMPIC, 5-7. METRO: ESPANYA (L1, L3). DIMECRES 20, A LES 21H. PREU: ENTRE 45 I 130€. • Ticketmast­er.es

Country

Un altre actor que prova sort en el món de la música. El protagonis­ta de 24 exhibeix a Barcelona el seu primer disc, Down in a Hole (2016). BARTS. AV. PARAL·LEL, 62. METRO: PARALLEL (L2, L3). HORA: 21H. PREU: 33€ PREU ÚNIC. • Ticketmast­er.es

Dilluns, 18

RONNIE SPECTOR & THE RONETTES Pop, soul

Primera visita a casa d’una de les bandes femenines més grans de la història, intèrprets de clàssics com Be My Baby, Baby, I Love You i The Best Part of Breakin’ Up. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. METRO: PARAL·LEL (L2, L3). HORA: 21H. PREU: 26€ ANTICIPADA, 30€ A TAQUILLA. • Notikumi.com

Dimarts, 19

ANIMAL COLLECTIVE Indie-rock

La banda d’indie-rock experiment­al recupera Sung Tons (2004), un dels seus discos més celebrats, referència imprescind­ible de la primera dècada del mil·lenni. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. METRO: PARAL·LEL (L2, L3). HORA: 21H. PREU: 26€ ANTICIPADA, 30€ A TAQUILLA. • Ticketmast­er.es

Dimecres, 20

ELVIS COSTELLO Pop, rock, jazz

Nom fonamental del rock, Costello retorna a Barcelona per actuar al Festival Jardins de Pedralbes. JARDINS DEL PALAU DE PEDRALBES. AV. DE DIAGONAL, 686. METRO: PALAU REIAL (L3). HORA: 21H. PREU: 28-128€.

Entradasde­vanguardia.com

NACHO VEGAS Indie-rock

Quatre anys després del seu anterior treball, el cantautor reprèn la seva trajectòri­a amb Violética (2018). GRAN TEATRE DEL LICEU. LA RAMBLA, 51-59. METRO: LICEU (L3). HORA: 21H. PREU: ENTRADES EXHAURIDES.

TXARANGO Mestissatg­e

Anunciat gairebé per sorpresa, el concert de dimecres és una de les últimes oportunita­ts de viure en directe l’espectacle Freedom de Txarango. APOLO. NOU DE LA RAMBLA, 113. METRO: PARAL·LEL (L2, L3). HORA: 21H. PREU: 14€. • Codeticket­s.com

24K MAGIC

 ??  ?? Mars i el seu funk de barri alt arriben aquest dimecres a l’Estadi Olímpic.
Mars i el seu funk de barri alt arriben aquest dimecres a l’Estadi Olímpic.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain