La Vanguardia - Què Fem

Els dracs visiten Badalona

LA MIL·LENÀRIA FESTA DE LES BARQUES DE DRAC SE CELEBRA DEL 15 AL 17 DE JUNY A BADALONA

-

La festa de Duanwu, també coneguda com la Festa de Doble Cinc o Festa de les Barques de Drac (Dragon Boat), és una festa mil·lenària xinesa que se celebra el cinquè dia del cinquè mes del calendari lunar xinès. Es tracta d’una de les festes tradiciona­ls més populars de la Xina i de la resta del continent asiàtic, tot i que, a causa de l’espectacul­aritat de llums i colors que la caracterit­za, i de la diversitat d’activitats i tallers que s’hi fan, va adquirint més protagonis­me a molts països d’arreu del món.

Dinasties xineses

En aquesta ocasió, la fira, les seves parades i tot el personal de les diferents associacio­ns xineses de Badalona que hi participen es caracterit­zaran i s’ambientara­n segons les diferents dinasties de l’antiga Xina. El visitant podrà participar en nombrosos tallers organitzat­s per les diferents entitats socials i culturals xineses de la ciutat, a més de tenir l’oportunita­t de gaudir de diversos espec- tacles i actuacions i degustar plats típics de cada regió.

Una de les parts més festives i lúdiques d’aquesta festa són les curses de Barques de Drac (Dragon Boat). La millor manera de participar a la competició és organitzar un equip d’onze persones (amb els companys de feina, amics, escola, club, associació, etc…) i competir en aquestes regates tan divertides i emocionant­s! També trobareu tallers de cultura sobre la Festa de Duanwu, o del Doble Cinc, vinculada al festival Dragon Boat, a càrrec de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Asia. I sessions d’iniciació al tai-txi, a càrrec de l’associació Xina de Tai-txi de Barcelona.

A més, hi ha una activitat d’iniciació al Dragon Boat: es tracta d’una petita regata final entre embarcacio­ns a càrrec del Club Dragon Boat Badalona. El proper divendres 15 de juny, a més, estarà dedicat a les escoles, i s’ensenyarà cultura xinesa i catalana.

Vine a descobrir la cultura xinesa i catalana!

2N FESTIVAL DUANWU DRAGON

Boat Badalona Port de Badalona 15, 16, 17 de juny

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain