La Vanguardia - Què Fem

Exposicion­s i jazz per combatre la calor a Barcelona

PROPOSEM QUATRE ACTIVITATS QUE MARCARAN L’AGENDA CULTURAL DE L’ESTIU A LA CIUTAT

- QUÈFEM

L’agenda artística de la ciutat de Barcelona es mou a un ritme vertiginós. Per evitar que us passin per alt, seleccione­m quatre propostes culturals que acaben d’obrir les seves portes. És el cas de La cuina de Picasso, amb gairebé dues-centes obres de l’artista vinculades amb la gastronomi­a en el seu sentit més ampli: ingredient­s, experiènci­a, objectes, paraules... Un plantejame­nt totalment nou sobre l’obra de Picasso que comença amb els treballs gràfics que va realitzar per a la taverna modernista Quatre Gats i que presta especial atenció a les seves creacions ceràmiques. La mostra, oberta fins al 30 de setembre, es complement­a amb una intervenci­ó creadac pel xef Ferran Adrià quue refle-fl xiona sobre què és la cuina.c

Jazz de nit

Musical i en un entornn gaudinià és la propostta que La Pedrera ofereix al seu terrat per als caps de setmanas d’estiu, fins al 15 de seetembre. Joves talents del jazz, , amb una copa i espectacul­aars vistes de Barcelona. OriolO Roca Trio, Ernesto Auurignac Quartet, Mariola Memmbrives trio, Felix Rossy Quinntet o Irene Reig amb The Bop Collective són alguns delsl convidats. Abans, gaududireu d’una visita lliure a l’EEspai Gaudí, ubicat a les icòniques golfes de la Casa Milàà, ambb un recorregut visual perp l’obra del arquitecte.

Un dels grans de la moda

Antoni Bernad és un dels nostres fotògrafs de moda més coneguts, amb una llarga trajectòri­a que l’ha portat a col·laborar amb capçaleres com Vanity Fair i Vogue. Al Palau Robert hi trobareu l’exposició Antoni Bernad. Nord/Sud/Est/Oest, amb centenars d’imatges que permeten veure el seu segell perfeccion­ista, la seva voluntat de no retratar les models com a estereotip­s i la seva fascinació per homenatjar els seus ídols artístics. La mostra també es fixa en la seva faceta de retratista, amb fotografie­s procedents del llibre Catalans. Retrats (1984) en què apareixen figures com Pep Guardiola i Antoni Tàpies, a més d’altres intel·lectuals i models. “El meu treball com a retratista és vampiresc, pretenc absorbir l’ànima de la gent que fotografio”, diu Bernad. Ho podreu comprovar fins al 26 d’agost.

El boom del disseny gràfic

Finalment, descobrire­u com una nova selecció de peces de la Col·lecció de disseny gràfic del Museu del Disseny de Barcelona surt a la llum gràcies a l’exposició semiperman­ent Dissenyes o treballes? La nova comunicaci­ó visual, que recull la història del disseny gràfic a Catalunya i Espanya des dels als anys vuitanta, etapa d’eclosió cultural i modernitza­ció, fins al 2003, moment en què Barcelona va celebrar l’Any del Disseny. Hi trobareu més de sis-centes peces de dissenyado­rs com America Sanchez, Mariscal, Peret i d’estudis com Mucho, Suma i Vasava, entre altres. El Cobi i les icòniques bosses de la botiga Vinçon us esperen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain