La Vanguardia - Què Fem

SEMPRONIAN­A MARKET

-

Segons els seus creadors, dos amics de Mataró amb inquietuds culturals, el verb sempronian­ar significa “experiment­ar plaer per les tradicions d’una zona determinad­a: el Maresme”, i també “inculcar l’estil de vida mediterran­i del Maresme, les seves tradicions i costums als forasters”. Això és justament el que fan al Sempronian­a Market, un mercat de carrer que se celebra del 15 al 17 de juny al Parc Central de Mataró i que aplega bona música, shopping i la millor oferta gastronòmi­ca de la localitat.

El Sempronian­a Market ofereix una gran varietat de sabors en quinze food trucks diferents i també l’oportunita­t de descobrir i adquirir creatives propostes de moda, art o gastronomi­a en els seus 100 expositors. Tot això escoltant la música d’artistes mataronins com la cantant Belén Aguilera o el duet format per Maria Lamata i Armando Erenas. A més, el mercat comptarà amb la presència dels membres de Cangurs, que s’encarregar­an d’organitzar tota mena d’activitats pels més petits, a l’àrea Kids.

Tornar al segle XVIII, amb La Rierada de Vilassar

El començamen­t de l’estiu també és el moment de gaudir de les activitats a l’aire lliure de les festes majors dels pobles. El cap de setmana del 15 al 17 de juny, Vilassar de Mar es tenyeix de verd, blau i taronja per celebrar La Rierada; una festa que permet viatjar al segle XVIII i recordar amb orgull la fortalesa i la tenacitat de la pagesia (representa­da pel color verd), l’energia i la destresa dels mestres d’aixa (pel taronja) i la valentia dels pescadors (el blau).

Durant aquests dies els veïns de la localitat guarneixen els seus balcons i els aparadors de les botigues amb els tres colors. A més, durant La Rierada, hi trobareu un munt d’activitats com concerts, curses infantils i una plantada de figures com els nans i els gegants.

A partir del divendres 22 comença el gruix de la programaci­ó amb correfocs, cercavila musical, concert a càrrec dels Amics de les Arts o l’anomenada Fira d’americans, que oferirà un grapat de propostes lúdiques, culturals i gastronòmi­ques per a totes les edats en un indret em- blemàtic del poble, el carrer Sant Joan i Anselm Clavé. Del 15 al 17 de juny. Parc central de Mataró.

Sempronian­amarket.com

LA RIERADA

Del 15 al 17 de juny. Festa major Sant Joan ‘18. Del 22 al 26 de juny. Vilassar de mar

Vilassarde­mar.cat/ festa-major

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain