La Vanguardia - Què Fem

Manresa, la inspiració des del cor de Catalunya

LA CAPITAL DE LA COMARCA DEL BAGES S’HA CONVERTIT EN UN REFERENT D’HISTÒRIA I D’ENOGASTRON­OMIA

- QUÈFEM

Manresa, situada al bell mig de Catalunya a tocar de Montserrat i molt a prop de Barcelona, us ofereix un emocionant inici de ruta des del cor de Catalunya. Ja sigui des de la Basílica de la Seu, exponent del millor gòtic català, passant pels espais medievals notables com el Carrer del Balç i el Canal de la Sèquia, o per l’imponent barroc de la Cova, Manresa és sens dubte un punt de partida on començar a descobrir la cultura i la història de Catalunya.

Manresa medieval

El caràcter acollidor a la vegada que vital de la seva gent, han mantingut viva i plena d’història aquesta ciutat. Avui, Manresa continua essent una ciutat activa, amb un comerç viu i amb una de les ofertes d’enogastron­omia més atractives del país.

Endinseu-vos en l’estret i sinuós carrer del Balç, i viviu en pròpia pell la vida quotidiana manresana de l’època medieval. Podeu finalitzar el vostre viatge amb una visita a la Seu, l’església gòtica dissenyada per Berenguer de Montagut, arquitecte que projectà l’important obra de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Descobriu la Manresa Ignasiana: indrets, llegendes i anècdotes viscudes per Ignasi de Loiola durant la seva estada per la ciutat de Manresa, una estada que el va inspirar a escriure els Exercicis Espiritual­s. Visiteu també el Santuari de la Cova, centre d’espiritual­itat de renom internacio­nal.

Sis segles després de la seva construcci­ó, el canal de la Sèquia continua en ple funcioname­nt i subministr­a tota l’aigua que necessita la ciutat de Manresa i els voltants. Gaudiu d’una passejada agradable al llarg del Parc de la Sèquia i dels diferents itineraris que ofereix l’Anella Verda, un espai natural de gran bellesa.

Completeu la vostra experiènci­a a Manresa amb un tast de vins. Ja sigui en bicicleta, a peu o en cotxe, els voltants de Manresa us ofereixen diferents recorregut­s pels 14 cellers de la Denominaci­ó d’Origen Pla de Bages.

Veniu a Manresa, una ciutat que batega, una ciutat que inspira!

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain